Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

"Βομβες" στη βουλή για τα ύποπτα τηλεφωνήματα Καμμενου

  

Στους ρυθμούς των αποκαλύψεων που φέρουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να συνομιλεί με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών κινείται η Ολομέλεια της Βουλής καθώς οι βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης καλούνται για εξηγήσεις από την αντιπολίτευση.

Από τις συνολικά 11 επίκαιρες ερωτήσεις που βρίσκονται στο πινάκιο για την σημερινή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, οι τρεις αφορούν την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση του πλοίου Noor-1 που εντοπίστηκε με 2,1 τόνους ηρωίνης στα αμπάρια του.

Σύμφωνα με την λίστα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών υπηρεσιών, από τις επίμαχες ερωτήσεις, θα συζητηθεί πρώτη η ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον Πάνο Καμμένο και θα ακολουθήσουν οι Γιάννης Λαγός (ΧΑ) και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Δημ. Συμπαράταξη) με ξεχωριστές ερωτήσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τον οποίο και θα καλέσουν να δώσει εξηγήσεις για πιθανές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Άδωνις: «21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;»

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Εδώ δεν μιλάμε για το Noor-1, ό,τι έχετε να πείτε, θα τα πείτε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Αν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή».

«Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;».

«Από το έδρανο εκείνο μετά πάθους υπερασπιζόσασταν τον Ιβάν Σαββίδη, όταν του διαγράφατε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Καμμένος: «Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας»

Απαντώντας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο «Ελ.Βενιζέλος» με 622.000 ευρώ
Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Και συνέχισε: «Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη. Όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη στην απάντησή του ότι «ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης. Είναι ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα Μετρόραμα. Ο κ. Κουρτάκης είναι εκείνος που είπε ότι ο γιος μου είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση».

«Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια υποστήριξη ενός υπόπτου που ο κ. Γιαννουσάκης, που ζήτησε από εμένα να καταθέσει, έχει καταγγείλει. Εκτός από εμένα, οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη, «Δίκη». Εκεί έχει αναφερθεί η εμπλοκή, η πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor-1» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Και προσέθεσε: «Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο ποινικό αδίκημα, δεν είναι μόνο δικαστικό. Είναι πολιτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό θέμα. Το ζητούμενο είναι η αποκοπή των τόνων της ηρωίνης και η εξάλειψη των καθαρμάτων που την διακινούν. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο».

«Όταν ο αποδέκτης είναι, εκτός από εφοπλιστής και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, τι πρέπει να κάνω;» είπε ακόμη χαρακτηριστικά.

«Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση. Ο πολιτικός όχι μόνο έχει υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους» είπε επίσης ο υπουργός, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ευρώπη»

«Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για την οικογένειά του. Φοβόταν μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν» είπε ακόμη, ενώ επικαλέστηκε την καταγγελία του Θόδωρου Αγγελόπουλου κατά του εκλιπόντος εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε διαβιβάσει προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

«Αυτό αφορά εσάς, αλλά και τον κ. Βορίδη, που είναι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη. Ναι, μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον Γιαννουσάκη). Ναι, ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, μήνυσε τον λιμενικό, τον ισοβίτη όμως γιατί δεν τον μήνυσε;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα όσα λέει ένας ισοβίτης για διακίνηση ηρωίνης. Δεν θα τα διερευνήσουμε όμως; Πάρτε να διαβάσετε τα φύλλα καταθέσεων του Γιαννουσάκη. Από διάλογο που δημοσιεύθηκε μεταξύ του Κουρτάκη και του Βρέντζου, βλέπετε ότι φτάνει στο σημείο να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Γεωργιάδης: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου»

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε στη δευτερολογία του, υπογραμμίζοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήταν χλιαρά τα χειροκροτήματα. Αφού φτάσατε να χειροκροτάτε εν χορώ τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, που πριν από τρία χρόνια βρίζατε για το βίντεο του Σακελλαρίδη, μπράβο σας».

«Εσείς εδώ κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη» προσέθεσε. «Αλλά, συγγνώμη κύριοι συνάδελφοι: Ένα χρόνο πριν, δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε εμπλεκόμενο για εμπόριο ναρκωτικών και λαθρεμπορία; Και αυτό το λέγατε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου;».

Και επέμεινε: «Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Τι λέγατε με τον κ. Γιαννουσάκη επί 21 λεπτά; Όταν θα ανοίξει ο εισαγγελέας τις τηλεφωνικές σας γραμμές, εάν έχετε πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοφορίδη, τον ειδικό ανακριτικό υπάλληλο που φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό».

«Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; «Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία»: Αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ, Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη;» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έβλεπε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου;».

«Τι του λέγατε 12 φορές του ισοβίτη Γιαννουσάκη στο τηλέφωνο;» ρώτησε και εν συνεχεία επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο: «Τέτοιος ψεύτης και υποκριτής είσαι (σ.σ. η φράση εν συνεχεία διαγράφηκε από τα πρακτικά). Όπου σε συμφέρει. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε ή δεν γνώριζε; Κι αν γνώριζε, γιατί συνάντησε τον κ. Μαρινάκη;».

«Εάν είναι τρεις που εμπλέκονται σε μια ομάδα, τότε είναι σπείρα. Τι λέγατε 22 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη στο κινητό;» ξαναρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, επιμένοντας επίσης εάν το γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πώς ο καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών, σας έστελνε μήνυμα στο κινητό: «Δεν έχει έρθει ακόμη ο εισαγγελέας;». Με ποιανού εντολή πήγε ο εισαγγελέας 12 η ώρα τα μεσάνυχτα στη φυλακή; Θα καταθέσετε στη Βουλή το άνοιγμα των τηλεφωνικών σας λογαριασμών;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Καμμένος: «Συνομιλίες δικές μου έχετε;»

«Συνομιλίες δικές μου έχετε;» ρώτησε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος τον κ. Γεωργιάδη, για να προσθέσει: «Συνομιλίες των βουλευτών της ΝΔ με τον Αιμίλιο Κοτσώνη έχει καταγράψει ο υπερκοριός. Εγώ μιλάω με το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατέψω τον μάρτυρα».

Δείτε το βίντεο:
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK