Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Τι εκτιμά Ο Τραμπ για τις εξελίξεις στην ΕΕ και στην Ελλάδα


Την πρώτη του αναφορά στην Ελλάδα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, συζητήθηκε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο, την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνάντησε τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η αναφορά στο ελληνικό ζήτημα έγινε σε μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης και για τα σενάρια διάσπασής της στο μέλλον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι μια νίκη της Λεπέν θα φέρει εξελίξεις στο οικοδόμημα της ευρωζώνης μέσα από το οποίο η Γερμανία ελέγχει την ευρωπαική ένωση.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θεωρεί πως το Brexit ήταν η αρχή ενός ξηλώματος, που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ πιστεύει ότι η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ και εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους και την Αμερική.



Εντωμεταξυ φωτιά στο Twitter έβαλε η χειρονομία του Τραμπ


Λίγη ώρα αφότου δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο οι φωτογραφίες που δείχνουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αυστραλό πρωθυπουργό επικράτησε πανικός στο Twitter.


Οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έκανε μια άσεμνη χειρονομία ενώ κρατούσε το τηλέφωνο και κατέληξε να φωνάζει στον Αυστραλό πρωθυπουργό και να του το κλείσει μετά από 25 λεπτά συνομιλίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε το περασμένο Σάββατο (29.01.2017) για να συζητήσουν το πώς αυτό θα επηρεάσει τις συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας. Αλλά στο… δρόμο, κάτι πήγε στραβά. Ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει και έκλεισε το τηλέφωνο! Και το έκλεισε μετά από 25 λεπτά συνομιλίας, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν μια ώρα! Ήταν άλλωστε, όπως ανέφερε, η χειρότερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ποτέ.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive