Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Οι Έλληνες του Τραμπ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η εντυπωσιακή ανατροπή που έγινε στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, έχει αντανακλάσεις σε πολλές χώρες και αυτό φάνηκε από τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και κυρίως από το ποιοι χάρηκαν και πανηγύρισαν και ποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και ακόμα και τον πανικό τους.

Το κατά πόσο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει αυτά που εξήγγειλε και το κατά πόσο θα τηρήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αυτό θα φάνει πολύ σύντομα. Γεγονός όμως είναι πως ένα αντικαθεστωτικό κίνημα κατάφερε κόντρα σε όλα τα συστημικά κυκλώματα, να καταγάγει περιφανή νίκη. Αυτό σίγουρα έχει παγκόσμια σημασία και από του ότι οι ΗΠΑ θεωρούνται σε πολλά σημεία κατευθυντήρα χώρα.


Η πολύ επιτυχημένη πολιτική ανάδειξη ενός μέχρι πριν από λίγο καιρό αγνώστου στα πολιτικά πράγματα, προσελκύει πολλούς επίδοξους μιμητές στην Ευρώπη που θα ήθελαν να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο Τραμπ.

Σε ότι αφορά την χώρα μας, η ανάδειξη κάποιων Ελλήνων Τραμπ που θα ήθελαν να περπατήσουν στον ίδιο δύσκολο δρόμο, δημιουργώντας ένα καινούργιο αντικαθεστωτικό κίνημα με το εχέγγυο της προσωπικής τους επιτυχίας και της οικονομικής τους ευφυΐας, προσελκύει ήδη πολλές συζητήσεις και ίσως προσδοκίες. Μπορεί να προέρθει και απο την διασπορά που κρατά καλύτερα την εθνική μας υπόσταση.

Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών κομμάτων, με την παράλληλη εξαθλίωση του λαού και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, είναι προσοδοφόρο έδαφος για ένα επίδοξο Έλληνα Τραμπ. Η ανάγκη για κάτι καινούργιο και για την καταδίκη του διαφθαρμένου παλιού, η ανάγκη για επανάκτηση της ελληνορθόδοξης μας ταυτότητας, στρώνει το έδαφος όπως έγινε καις στις ΗΠΑ για τον κάποιο Έλληνα Τραμπ που θα σαρώσει όλους αυτούς που κυβέρνησαν την χώρα και να σπάσει επιτέλους αυτή την αδιέξοδη πορεία.

Το πρόβλημα είναι ότι και αυτός θα πολεμηθεί με όλα τα μέσα, ΜΜΕ, και μόνο η ακεραιότητα των προθέσεων του και η προσωπική του ισχύς θα τον διασώσει και θα τον αναδείξει.

Ο Αμερικανός Τραμπ βγήκε από ένα βρώμικο περιβάλλον και κατάφερε αυτό το ίδιο το περιβάλλον να το κατατροπώσει. Ένας Έλληνας ???

Αναμένομεν και ελπίζουμε.

πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive