Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ελεύθερος χωρίς όρους o ψευτομουφτης


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ιμάμης, υπεύθυνος της λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Τοπική Κοινότητα Ηλιόπετρας του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, στον μιναρέ του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα και φυσίγγια, μετά το χθεσινό αιφνιδιαστικό έλεγχο της αστυνομίας. 

Ο ιμάμης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κι εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του ιμάμη ν’ ασκήσει -ή μη- ποινική δίωξη σε βάρος του. 


Ο ιμάμης προσήχθη στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορείται για οπλοκατοχή για δύο πιστόλια, 22 και 38 χιλιοστών, που βρέθηκαν στον μιναρέ του τεμένους κι ένα κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του. Δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και τριάντα φυσίγγια βρέθηκαν σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιμάμης στην απολογία του δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος, καθώς είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, άρα εύκολα προσβάσιμο από όλους. Όσο για το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δήλωσε ότι το απέκτησε πριν από 23 χρόνια, όταν δεν ήταν απαραίτητη η άδεια για την κατοχή του. 29/03/2017 15:38 ΑΠΕ-ΜΠΕ Β. Λωλίδης Καβάλα

 

Πηγή
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive