Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Τσίπρας - Καμμένος - Μητσοτάκης, οι τελευταίοι σύμμαχοι του Ερντογάν




Το ξεχείλισμα του τουρκικού θράσους έχει γίνει η αιτία ώστε μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών να αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι στον μεγάλο βάρβαρο της ανατολής. Κυρίως όμως, γίνεται η αφορμή για να αναδειχθεί σε όλο του το βάθος ο ραγιαδισμός που διέπει τις πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο και επιπρόσθετα να καταδειχθούν οι βαρύτατες ευθύνες τους για τις διαρκείς υποχωρήσεις και ταπεινώσεις του Ελληνισμού προς χάριν του ανεδαφικού δόγματος της υποτιθέμενης «ελληνοτουρκικής συνεργασίας και συμφιλίωσης».

Τι ήταν όμως εκείνο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Τουρκία; Ήταν αναμφισβήτητα η απόπειρα της Άγκυρας να προχωρήσει σε μια αλαζονική επίδειξη ισχύος με συγκεντρώσεις υπέρ του δικτάτορα Ερντογάν, φθάνοντας μέχρι του σημείου να αναμιγνύεται ξεκάθαρα στο εσωτερικό κρατών. Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία και Δανία έδωσαν στον Τούρκο πρόεδρο να καταλάβει πως κουμάντο μπορεί να κάνει μόνο στο σπίτι του. Οι Ολλανδοί μάλιστα, έφτασαν μέχρι του σημείου να απελάσουν υπουργό του Ερντογάν, διότι απλούστατα, είναι κύριοι του Κράτους τους και φροντίζουν αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους.

Τα απανωτά χαστούκια της Ευρώπης προκάλεσαν τις οργισμένες τουρκικές αντιδράσεις και την εκτόξευση απειλών κατά πάντων. Ο «εκπολιτισμένος» Τούρκος δείχνει σήμερα το πραγματικό του πρόσωπο προκαλώντας όχι βεβαίως το φόβο αλλά τη διεθνή αντιπάθεια. Είναι όμως γεγονός πως οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις και απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα καταδεικνύουν και την γύμνια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, μιας πολιτικής που παραμένει σταθερή επί σειρά δεκαετιών και περιστρέφεται γύρω από τον πυλώνα-έκτρωμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Μόνον οργή δύναται να προκαλέσει η συνειδητοποίηση πως ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, η Ελλάδα αδυνατεί να επωφεληθεί. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως ενώ η Ολλανδία απαντά με απέλαση τουρκάλας υπουργού, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιλέγει απλά την πολιτική του κατευνασμού αλλά εφαρμόζει ανεπιφύλακτα την πολιτική του ραγιαδισμού!

Απόδειξη αυτής της πολιτικής είναι τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Θράκη, με το αντεθνικό Κράτος των Αθηνών να επιδιώκει ποικιλοτρόπως την τουρκοποίησή της: η υπόθεση της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία είναι ενδεικτική αυτής της πραγματικότητας. Στο κοινοβούλιο μάλιστα, η Χρυσή Αυγή φρόντισε να αποκαλύψει με στοιχεία αδιάσειστα την ανθελληνική δράση βουλευτών στη Θράκη, με το πολιτικό σύστημα όχι απλώς να προστατεύει τα ενεργούμενα της Άγκυρας αλλά να επιτίθεται στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών κατηγορώντας το για ρατσισμό! Προφανώς σύμφωνα με τη βαθιά «δημοκρατική» τους λογική, οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και στης Δανίας είναι πλέον εξίσου ρατσιστικές ή μήπως όχι;

Πού είναι αλήθεια, εκείνα τα ψοφίμια του ραγιαδισμού σε Ελλάδα και Κύπρο που κατηγορούσαν όσους αντιτίθονταν στην μεθόδευση της υποτιθέμενης λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια των συζητήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί; Με τι μούτρα κυκλοφορούν εκείνοι οι θλιβεροί προσκυνημένοι που κατηγόρησαν το ΕΛΑΜ για την διακοπή των συνομιλιών; Πού βρίσκονται τέλος, εκείνοι οι περισπούδαστοι αναλυτές και παρατρεχάμενοι των αντεθνικών κομμάτων που καθύβριζαν τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι οι «ακραίες» θέσεις της προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οδηγούν σε όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας; Δυστυχώς για όλους αυτούς, ο δικός μας πατριωτισμός δεν μετριέται σε χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού Υπουργείου των Εξωτερικών. Ο δικός μας πατριωτισμός μετριέται σε ποταμούς ελληνικού αίματος το οποίο χύθηκε για να αντιμετωπιστεί ο προαιώνιος εχθρός της ανατολής.

Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του αντεθνικού «δημοκρατικού» τόξου, εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Ουδείς εξ αυτών τόλμησε να εκφρασθεί δημοσίως κατά του Ερντογάν και του Καθεστώτος του. Τουναντίον μάλιστα, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν εκείνη που υποδέχτηκε την κόρη του τούρκου πρωθυπουργού και την συνόδευσε με κάθε επισημότητα στο "hot spot" του Σχιστού, το οποίο και επιθεώρησε! Μην απορήσετε διόλου λοιπόν, εάν στο εγγύς μέλλον οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες γίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ερντογάν απέναντι στα «φασιστικά» κράτη της Ευρώπης…

Οι γεωπολιτικές ισορροπίες μεταβάλλονται με καταιγιστικό ρυθμό και δυστυχώς για το Λαό μας, η Πατρίδα μας παραμένει έρμαιο αισχρών και χυδαίων πολιτικάντηδων, των οποίων μοναδική έγνοια είναι η αύξηση του προσωπικού τους πλουτισμού που επιτυγχάνεται δια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ξένων. Η Ελλάς διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να λάβει ρόλο πρωταγωνιστικό στον κόσμο που γεννιέται αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται μια ηγεσία Εθνική η οποία θα αγωνίζεται με γνώμονα τα συμφέροντα της Πατρίδος και των Ελλήνων. Όσο εξουσιάζουν ανθρωπάκια και μαριονέτες, θα μας συμπεριφέρονται αναλόγως στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα.

Του Ευάγγελου Καρακώστα

πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive