Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ν.Τραμπ: «Η Γερμανία μας χρωστάει πάρα πολλά... »

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΕΗ

Στα χρέη της Γερμανίας απέναντι στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς είναι οι Αμερικανοί που έχουν αναλάβει την ακριβή άμυνά της εδώ και πολλές δεκαετίες για να μπορεί αυτή να έχει καλπάζουσα ανάπτυξη στέλνοντας ένα μήνυμα στο Βερολίνο ότι θα έπρεπε και αυτό με την σειρά του να ήταν πιο αλληλέγγυο σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ο Ν.Τραμπ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως την Γερμανία πως δεν πληρώνει αυτά που πρέπει στο NATO, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί «να πληρώνουν την άμυνά της», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάτι που αντίθετα το κάνει η «φτωχή» Ελλάδα των Μνημονίων

«Παρά όσα έχετε ακούσει από τα FAKE NEWS (σσ ψεύτικες ειδήσεις), είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Παρόλα αυτά, η Γερμανία χρωστάει...», έγραψε ο πρόεδρος στο πρώτο του tweet, για να ακολουθήσει η συνέχεια μερικά λεπτά αργότερα: «τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείας πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για την ισχυρή και πολύ ακριβή άμυνα που παρέχει στην Γερμανία!».

Ακολουθήστε

Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump



...vast sums of money to NATO & the United States must be paid more for the powerful, and very expensive, defense it provides to Germany!
3:23 μ.μ. - 18 Μαρ 2017

9.8319.831 Retweet
41.31441.314 "μου αρέσει"


Ακολουθήστε

Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump



Despite what you have heard from the FAKE NEWS, I had a GREAT meeting with German Chancellor Angela Merkel. Nevertheless, Germany owes.....
3:15 μ.μ. - 18 Μαρ 2017

11.15411.154 Retweet
46.83246.832 "μου αρέσει"


Σημειώνεται πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει οικονομικές υποχρεώσεις.

Τα μέλη πρέπει να συμβάλλουν στον προϋπολογισμό του οργανισμού. Οι κανόνες λένε ότι πρέπει να δαπανάται από κάθε μέλος τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα αυτό όμως δεν συμβαίνει από την πλειοψηφία των μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα αντίθετα διατηρείται σταθερά πάνω από το 2%.

'Οταν ξεκίνησε η κρίση το 2009 η Ελλάδα δαπανούσε το 3,1% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να δαπανούν το 5,3% του ΑΕΠ τους στην Συμμαχία

Σήμερα η Ελλάδα καταβάλει το 2,4% του ΑΕΠ και οι ΗΠΑ το 3,6% του ΑΕΠ τους, δηλαδή 608 δισ. δολάρια. Οι ελληνικές δαπάνες για την άμυνα μειώθηκαν κατά 0,7%, όταν και στις ΗΠΑ περιορίσθηκαν κατά 1,7% του ΑΕΠ. Ακόμα όμως είναι οι μεγαλύτερες στην Συμμαχία

Μόνο πέντε χώρες από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ βρέθηκαν πάνω από το στόχο του 2% το 2016 και συγκεκριμένα οι Ελλάδα, Εσθονία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γαλλία διέθεσε λιγότερο από το 1,8% του ΑΕΠ της για την άμυνα και η Ιταλία και η Γερμανία λιγότερο από 1,2% η δε Τουρκία διέθεσε το 1,6% του ΑΕΠ της για την άμυνα όταν το 2009 δαπανούσε το 2,1%. του ΑΕΠ της.

Η Γερμανία όμως που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και η οποία χάρις στις ΗΠΑ της διεγράφη το μισό πολεμικό χρέος της το 1953 και δεν ξόδευε ούτε ένα γερμανικό μάρκο επί σιερά δεκαετιών για την άμυνά της βαυκαλίζεται για την μεγάλη και χρόνια οικονομική της ανάπτυξη αλλά μεταχειρίζεται την Ελλάδα σαν δουλοπάροικο.

Οποίο θράσος...


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive