Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση Τσιπρα συμμετέχει σε σύνοδο κατα του ΤραμπΝα μην λάβουν μέρος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των «28», η οποία είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία της Γερμανίας και των Βρυξελλών μγια να συσκεφθούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον Ν.Τραμπ, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρία.


Πήγε όμως η... πτωχευμένη Ελλάδα και ο Ν.Κοτζιάς, ως ΥΠΕΞ της Ελλάδας για να διατρανώσει την ανησυχία του για τον Ν.Τραμπ!

H σύνοδος είχε προγραμματιστεί με στόχο να υπάρξει μια πρώτη συλλογική αντίδραση στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ!


Ο Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, απέχει δηλώνοντας ότι η συνεδρίαση αποπνέει έναν αέρα «πανικού», ενώ ο ομόλογός του της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ - Ερό, προτίμησε να μείνει στο Παρίσι και να συναντηθεί με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σγιάρτο, εκ μέρους της μόνης ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είχε λάβει ανοικτά θέση υπέρ του κ. Τραμπ πριν τις εκλογές, μποϊκόταρε επίσης τη σύνοδο, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων ηγετών «υστερικές».

Οι 25 από τους 28 υπουργούς Εξωτερικών θα συναντηθούν στην τακτική σύνοδό τους, τη Δευτέρα.

Τα δωρεάν όπλα που έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ προφανώς θα μας τα δώσει η Γερμανία, η οποία προφανώς θα στείλει και τον στόλο της στο Αιγαίο για να πολεμήσει την Τουρκία...πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive