Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Να γίνει στη Γαλλία ό,τι έγινε και στις ΗΠΑ



«Να γίνει στη Γαλλία ό,τι έγινε και στις ΗΠΑ» ευχήθηκε η πρόεδρος του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λε Πεν, χαιρετίζοντας την προεδρική εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρόκειται για μία νίκη του αμερικανικού λαού εναντίον των ελίτ και το ίδιο φιλοδοξούμε να πράξουμε και εμείς» συνέχισε στο ίδιο ύφος. «Η νίκη του Τραμπ κατέστησε πιθανό ό,τι θεωρούταν προηγουμένως απίθανο» πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Γάλλος πολιτικός στη συνέχεια, άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάλεσε τους Ευρωπαίους να ανατρέψουν το κατεστημένο των Βρυξελλών. «Οι πολίτες θα πρέπει να ερωτηθούν αν συμφωνούν με την τωρινή κατεύθυνση της Ε.Ε.» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τη στήριξή της στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγώντας ότι η Ευρώπη δεν έχει λόγο να τον φοβάται. «Η Ε.Ε. θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί με τη Ρωσία» έσπευσε να προσθέσει.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2017, με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου να αποτελεί το φαβορί για τον α’ γύρο των εκλογών.



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive