Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ-Τι θα τα έκαναν τόσα όπλα και πυρομαχικά οι λαθρομετανάστες στη ΚΩ;





Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Κω, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Από τις έως τώρα έρευνες και εφόδους έχουν συλληφθεί περισσότερα από 35 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί και Έλληνες και έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών σε Αττική και Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr στο περίεργο κύκλωμα συμμετείχαν και αστυνομικοί

Το ρεπορτάζ των συνάδελφων από την dimokratiki.gr προκαλεί ανατριχίλα

Σε εξέλιξη, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», μεγάλη επιχείρηση στην Κω, για την εξάρθρωση την εξάρθρωση πολυδαίδαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ανθρώπων.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «στήθηκε» με την συνδρομή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ανέθεσε σε Εισαγγελέα Εφετών και σε αστυνομικούς του οργανωμένου εγκλήματος την διεκπεραίωσή της, αφού πρώτα αξιοποιήθηκαν στοιχεία, που προέκυψαν από πολύμηνη μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ μελών του κυκλώματος.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν, ότι αστυνομικοί του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν προσαγάγει στην Κω, 35 άτομα και έχουν συλλάβει έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, που έχει απασχολήσει παλαιότερα τις αρχές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 15 κιλά κάνναβης. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες, επεσήμαναν πως «τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες, έψαχναν το σπίτι για τουλάχιστον 1 ώρα, ενώ ακούγαμε να σπάνε τοίχους με βαριοπούλες».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχουν κατασχεθεί τεράστιες ποσότητες κάνναβης και κοκαίνης στην Αθήνα (γίνεται λόγος για περισσότερα από 120 κιλά) και ότι στη σπείρα, φέρεται να ενέχονται επιχειρηματίες υπεράνω πάσης υποψίας στην Κω.

Παράλληλα οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Κατά την διάρκεια των ερευνών που συνελήφθησαν Έλληνες και αλλοδαποί, εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Ορμητήριο της οργάνωσης φαίνεται πως ήταν η Κως, ενώ αυτό που προβληματίζει είναι ο βαρύς οπλισμός και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους, τα οποία και αναμένεται να περάσουν από βαλιστικές έρευνες.

Στο νησί του Ιπποκράτη, επικρατεί από χθες μεγάλη αναστάτωση, από τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

ΕΛΑΣ: «Σπάει το απόστημα του οργανωμένου εγκλήματος στην Κω»

Ποινικοί με πλούσιο παρελθόν είναι τα αρχηγικά μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής χθες σε συντονισμένες επιχειρήσεις στην Κω, στην Αττική και στην Κορινθία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια σπάει το «απόστημα» του οργανωμένου εγκλήματος στην Κω, όπου επί σειρά ετών υπήρχαν πληροφορίες για ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και μετανάστες. Χθες, συνελήφθησαν περισσότερα από 35 άτομα (Έλληνες και αλλοδαποί), ανάμεσά τους τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που είναι ποινικοί, γνωστοί στις Αρχές. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στην Κω. Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατασχέθηκαν περίπου 20 κιλά), όπως και όπλα και πυρομαχικά.

Παρά τις υπόνοιες της Ασφάλειας ότι μπορεί να εμπλέκονται στο κύκλωμα και ένστολοι δεν προέκυψαν στοιχεία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται ένας πράκτορας (υπεύθυνος για έκδοση εισιτηρίων) και ένα άτομο που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονται πίσω από προστασίες μαγαζιών στην Κω αλλά και πίσω από διακίνηση ναρκωτικών σε συγκεκριμένα τουριστικά σημεία. Η Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις αύριο, προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει την επιχείρηση που μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Κω.



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK