Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

«ΧΩΡΙΣ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΠΝΙΓΕΤΑΙ!!!»




Ενώ οδεύομαι σαν «ξυπόλητοι στα αγκάθια» στην πενταμερή Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό, μια διάσκεψη που επί σαράντα χρόνια είχαν απορρίψει όλες οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, αυξάνονται συνεχώς οι τουρκικές παρεμβάσεις που δημιουργούν κλίμα μέσα σε μια άτεγκτη τουρκική αδιαλλαξία.

Ένας άλλος παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθογράφος, ο Fikret Bila, σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση του με ένα χαρακτηριστικό άρθρο τονίζει πως η Κύπρος είναι απαραίτητη για την ύπαρξη της Τουρκίας και η οποιαδήποτε υποχώρηση στο Κυπριακό, θα είναι καταστρεπτική για τα τουρκικά συμφέροντα μέχρι απειλής για ουσιαστικό πνιγμό της.



Το ενδιαφέρων είναι ότι στο άρθρο του Τούρκου αρθρογράφου αναφέρεται ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν αυτό που είχε τονίσει πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Ερντογάν, ότι στην Κύπρο υπάρχουν δυο ανεξάρτητα κράτη, δυο λαοί με διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικές θρησκείες και ότι είναι παράνομο να εκπροσωπείται το νησί μόνο από το νότιο τμήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης, καθώς έτσι αναφέρουν οι Τούρκοι τη Κυπριακή Δημοκρατία, (αλήθεια τι έγιναν όλοι εκείνοι που φώναζαν ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;;;).


Για το ίδιο θέμα σε δηλώσεις του ένας επώνυμος και παλαίμαχος Τούρκος ιστορικός γνωστός και στην Ελλάδα, ο İlber Ortaylı, μιλώντας στο Κέντρο της Ένωσης Τούρκων Δικηγόρων τόνισε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί καμία παραχώρηση στο Κυπριακό εν όψει της Διεθνούς Διάσκεψης και ότι η Κύπρος είναι η…θυγατέρα της Τουρκίας και κάθε υποχώρηση θα είναι καταστρεπτική για τα τουρκικά συμφέροντα.



Ο ίδιος ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ο Μουσταφά Ακιντζί, που παρουσιάζεται σαν μετριοπαθής από ελληνικά ΜΜΕ, είχε δηλώσει στις 22 Νοεμβρίου επιστρέφοντας από το αδιέξοδο των συνομιλιών της Ελβετίας στο κατοχικό αεροδρόμιο Ercan της Λευκωσίας, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στις θέσεις της για την επίλυση του Κυπριακού. Στις 28 Δεκεμβρίου ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην άλλη πλευρά για να προωθηθεί μια λύση του προβλήματος. Εντωμεταξύ πριν από δυο μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε με απειλητικό ύφος πως στην περίπτωση του νέου αδιεξόδου της Γενεύης, η Τουρκία έχει και Plan B. 

Εμείς έχουμε;;;

Να το ξέρουμε ότι με αυτά τα δεδομένα πηγαίνουμε στην Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης. Πιστεύουν κάποιοι που δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα αλλάξει κάτ;;;

Εκείνο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι η ευθύνη της διαπραγμάτευσης αυτού του εθνικού θέματος, είναι αντιμέτωπη με την… διάσταση της εθνικής προδοσίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive