Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΥΤΙΝ: «ΠΟΡΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!»



Ρόλο υπερασπιστή του Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Είμαστε μάρτυρες μίας συνεχιζόμενης οξείας πολιτικής μάχης στις ΗΠΑ, με στόχο να υπονομευθεί η νομιμότητα του εκλεγμένου προέδρου», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Interfax, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι «χειρότεροι από πόρνες» εκείνοι που είναι πίσω από τους ισχυρισμούς για τον Τραμπ, που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν ψεύτικες ειδήσεις, του είδους που κυκλοφορούν τώρα ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, που τις επινοούν και τις χρησιμοποιούν σε μία πολιτική μάχη, είναι χειρότεροι από πόρνες, γιατί δεν έχουν κανένα ηθικό όριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν σε δημοσιεύματα περί ενός φακέλου πρώην Βρετανού κατασκόπου, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Τραμπ προσέλαβε ιερόδουλες για «άσεμνες πράξεις», σε προεδρική σουίτα στη Μόσχα στην οποία είχε διαμείνει στο παρελθόν ο Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον φάκελο, χλεύασε τους ισχυρισμούς που περιελάμβανε αυτός, χαρακτηρίζοντάς τους ως «προφανώς ψευδείς» και «ανοησίες». «Οταν ο Τραμπ επισκέφθηκε τη Μόσχα στο παρελθόν, οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν ότι είχε πολιτικές φιλοδοξίες.

Είναι απόλυτη ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών κυνηγούν κάθε Αμερικανό δισεκατομμυριούχο», συνέχισε ο Πούτιν, προσθέτοντας «Ο Τραμπ έχει υπάρξει με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο, οπότε γιατί θα χρειαζόταν ιερόδουλες στη Μόσχα;».

«Εχω την εντύπωση ότι, όπως έκαναν στο Κίεβο, είναι έτοιμοι να οργανώσουν μία »Μεϊντάν» στην Ουάσινγκτον, για να μην αφήσουν τον Τραμπ να αναλάβει καθήκοντα», δήλωσε ακόμη ο Πούτιν, αναφερόμενος στις εκτεταμένες διαμαρτυρίες στην πλατεία Μεϊντάν στο Κίεβο, που οδήγησαν στην πτώση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον Φεβρουάριο του 2014.

«Η φρενίτιδα των ΜΜΕ για τον Τραμπ δείχνει την υποβάθμιση της αμερικανικής πολιτικής ελίτ», δήλωσε ακόμη ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τον Αμερικανό και ως εκ τούτου «δεν έχω λόγους να τον υπερασπιστώ ή να του επιτεθώ».

Ακόμη, επιτέθηκε στη διοίκηση Ομπάμα, για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Ρωσίας στα τέλη Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια να «δέσουν τα χέρια και τα πόδια του Τραμπ», ενώ εκείνος προεκλογικά υποσχόταν να προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα.

«Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν χωρίς να πουν αντίο και κάποιοι λένε αντίο χωρίς να φεύγουν», είπε ο Πούτιν. «Η διοίκηση Ομπάμα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία», συμπλήρωσε.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive