Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει



Μέτωπο κατά της «τυραννίας της Ε.Ε.» από Λεπέν (Γαλλία), Βίλντερς (Ολλανδία), Πέτρι (Γερμανία), Σαλβίνι (Ιταλία)

Μπορεί Γερμανοί και Γάλλοι εθνικιστές να διατηρούν διαφορετικές απόψεις στα ζητήματα της οικονομίας, όμως αυτά που τους ενώνουν είναι πλέον πολλά.

Πρωτίστως το όραμα για μια νέα Ευρώπη των λαών και των ελεύθερων εθνών, που δεν θα είναι υποταγμένη στην «τυραννία της Ε.Ε.» στις δεσμεύσεις του ευρώ, ούτε θα ανέχεται την ελίτ των Βρυξελλών, όπως δεν ανέχθηκε ιστορικά τον Ναπολέοντα, τον Χίτλερ ή τη σοβιετική μπότα.

Αυτό, παράλληλα με την αμφισβήτηση των πολιτικών που σήμερα ακολουθούνται στο Μεταναστευτικό, έφερε γύρω από το ίδιο τραπέζι τις ηγεσίες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο στην ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών» από τις τέσσερις χώρες που αντιμετωπίζουν μέσα στο 2017 την πρόκληση των εθνικών εκλογών. Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, η Γερμανίδα Φράουκε Πέτρι του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς του αντιισλαμικού Κόμματος της Ελευθερίας, αλλά και ο Ματέο Σαλβίνι από τη Λέγκα του Βορρά της Ιταλίας, που δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, συναντήθηκαν το Σάββατο στο Κόμπλενς της Γερμανίας.

Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής εθνικιστικής Δεξιάς, ενθαρρυμένοι από την επικράτηση στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, που βάζει «πρώτα» τον λαό του και τη χώρα του, αλλά και από το Brexit στο δημοψήφισμα των Βρετανών, που έβαλαν οικονομική ευελιξία και εθνική ασφάλεια πάνω από την κηδεμονία των Βρυξελλών, εγκαινίασαν μια άτυπη συμμαχία.

Στόχος τους, η αφύπνιση των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης -ύστερα από αυτήν που συντελέστηκε το 2016 στο αγγλοσαξονικό μέτωπο- για «διαφυγή από το αδιέξοδο», όπως τόνισε η Πέτρι, για τη γέννηση ενός νέου κόσμου, όπως το έθεσε η Μαρίν Λεπέν, ή για «μια νέα Ευρώπη στην αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης», κατά τον Βίλντερς.

Ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης, ο Μάρκους Πρέτσελ, σύζυγος της Πέτρι και ευρωβουλευτής στην ομάδα της Λεπέν, χαρακτήρισε οδηγό για ευρωπαϊκή Δεξιά τη νίκη Τραμπ. Και αυτό φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο, που διαδήλωσε ενάντια στη συμμαχία του Κόμπλενς. Ανάμεσά τους, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ...



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive