Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Με το γνωστό θράσος και αναίδεια, ο Τσίπρας μετέτρεψε την 13η σύνταξη σε εφάπαξ βοήθημα




Με το γνωστό θράσος και αναίδεια που τροφοδοτείται μέσα από την «γλύκα» της εξουσίας, ο Τσίπρας έκανε διάγγελμα (!) ότι θα δώσει κάποια χρήματα στους συνταξιούχους. Αλήθεια, γιατί δεν κάνει... διάγγελμα και όταν αυτός και η υπόλοιπη κυβερνητική κλίκα αποφασίζουν για νέα δυσβάσταχτα μέτρα, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων κτλ.; Βεβαίως και είναι ρητορικό το ερώτημα, έχοντας ως σκοπό να στηλιτεύσει την υποκρισία, το δούλεμα και πάνω απ’ όλα την (εκάστοτε) κυβερνητική αυθαιρεσία.

Με υφάκι και φρασεολογία που προσβάλουν κάθε νοήμονα Έλληνα, ο νυν εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων είπε ότι «έχουμε σήμερα την δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλαιότερη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγάλη ανάγκη», φτύνοντας με τον χειρότερο τρόπο τόσο τους άμεσα ενδιαφερόμενους συνταξιούχους όσο και τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ένα από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα των συριζαίων, πριν γίνουν κυβέρνηση, ήταν ότι θα επαναφέρουν την 13η σύνταξη και εκείνο το οποίο κάνουν τώρα είναι να δίνουν ένα εφάπαξ βοήθημα, επί της ουσίας ένα φιλοδώρημα; Αυτό το φιλοδώρημα δόθηκε και το 2014 από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Στα 524 εκατ. ευρώ ήταν το «κοινωνικό μέρισμα» του Σαμαρά και του Βενιζέλου, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, στα 617 εκατ. ανέρχεται το φιλανθρωπικό βοήθημα του Τσίπρα και του Καμμένου, σύμφωνα με τις τωρινές ανακοινώσεις.

Με την γνωστή τακτική παραχάραξης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού του κόσμου, το χαλκείο παραπληροφόρησης της κυβέρνησης δήλωσε μέσω non paper: «το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016». Πήραν ένα μικρό μόνο μέρος από τα αντιασφαλιστικά μέτρα, για να κάνουν μια βολική για την χυδαία προπαγάνδα τους σύγκριση. Γιατί, όμως, δεν μιλούν για τα 1,8 δισ. ευρώ που πετσόκοψαν από την Κοινωνική Ασφάλιση; Γιατί, επίσης, δεν λένε ότι το ποσό είναι το ένα τρίτο από τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση εισφορών; Και τέλος, γιατί δεν κάνουν σύγκριση με το επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ που είναι κυρίως έμμεσοι φόροι, δηλαδή φόροι που θα τους πληρώσουν αποκλειστικά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι (επομένως και αυτοί οι οποίοι θα πάρουν το φιλανθρωπικό βοήθημα);

Το χειρότερο είναι ότι ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται (κι αυτός) τον Ελληνικό Λαό ως αφρικανούς ιθαγενείς, οι οποίοι θα θαμπωθούν από τις σύγχρονες χάντρες και καθρεφτάκια που τους φέρνει. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που αυτός ο πολιτικός απατεώνας δηλώνει στο διάγγελμά του ότι «την συμφωνία μας με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο». Ας μην υποτιμά, λοιπόν, άλλο την νοημοσύνη μας, ο δούλος της Μέρκελ και των υπολοίπων διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive