Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ… ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!


Μέσα στην δίνη των τρομοκρατικών επιθέσεων ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, που φαίνεται πως έχει χάσει την “μπάλα” και βλέπει παντού εχθρούς, προχωρεί σε νέο κύμα συλλήψεων στον στρατό αυτή την φορά μάλιστα στοχεύοντας διοικητές μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, από τις οποίες όπως είναι γνωστό η Πρώτη Ταξιαρχία στην Καισάρεια έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης την περασμένη Παρασκευή με 14 Κομάντος νεκρούς.



Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν για έκτακτες συλλήψεις τεσσάρων διοικητών μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων, με πιο πρόσφατη αυτή του διοικητή της Τρίτης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Ντιαρμπακίρ, μια πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου κατά των Κούρδων, Συνταγματάρχη Muzaffer Gezer. Ο συνταγματάρχης συνελήφθηκε με την κατηγορία ότι πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν και οδηγήθηκε στην Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας.
loading...

Όλοι γνωρίζουν ότι με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Διχτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν το ανεπανάληπτο κύμα των συλλήψεων συνεχίζεται από το καλοκαίρι εξαρθρώνοντας κυριολεκτικά πολλές σημαντικές μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως συμφωνά με την τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (τεύχη 677 και 678), με την επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά το αποτυχών πραξικόπημα, έχουν εκδιωχτεί ή συλληφθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, την Στρατοχωροφυλακή και την Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας καθώς και στα υπουργεία της κυβέρνησης, 15 χιλιάδες 726 άτομα.

Συγκεκριμένα σε στελεχιακό δυναμικό εκδιώχτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού 1.259 άτομα, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.

Οι διωξεις συνεχίζονται και η κατάσταση με την περαιτέρω ένταση του πολέμου κατά των Κούρδων και με το άγχος του Ερντογάν να πάρει όλες στις εξουσίες επάνω του, προβλέπονται εκρηκτικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive