Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Κι αν ο Χάρι Πότερ ήταν Έλληνας;



Μια αφορμή το άρθρο που λέει τι θα γινόταν αν ο Χάρι Πότερ ήταν Γάλλος, αλλά και μια συζήτηση που είχαμε με τον αδερφό μου βγαίνοντας από το σινεμά μετά την πρώτη προβολή της τελευταίας ταινίας. Για να δούμε αν τα θυμάμαι τόσα χρόνια μετά… Προειδοποίηση φυσικά, το παρακάτω άρθρο περιέχει και κάποια ΣΠΟΪΛΕΡ!!

1. Το Χόγκουαρτς θα βρισκόταν κάπου στον Όλυμπο, θα έμοιαζε δε για τους Μαγκλ με αρχαία μνημεία όπου θα απαγορευόταν η είσοδος “λόγω κινδύνου”.



2. Δίπλα στο Χόγκουαρτς θα υπήρχε ένα δεύτερο Χόγκουαρτς (που θα λεγόταν κάτι σαν Μεθοδικό ή Προοπτική ή Αριστοτέλειο ή κάτι τέτοιο) και θα πήγαιναν εκεί όλοι οι μικροί μάγοι για να κάνουν φροντιστήριο στα μαθήματα του σχολείου.

3. Όλοι οι μάγοι θα διδάσκονταν όλες τις γλώσσες όλων των πλασμάτων, όπως για παράδειγμα των γοργονανθρώπων ή των γιγάντων κλπ και θα είχαν ένα σωρό πτυχία.

4. Τελειώνοντας το Χόγκουαρτς όλοι οι μάγοι θα προσπαθούσαν να βρουν μια θέση στο Υπουργείο Μαγείας για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

5. Στο Υπουργείο Μαγείας τίποτα δε θα λειτουργούσε και οι υπάλληλοι θα ξίνονταν αλλά θα έπαιρναν τεράστιους μισθούς. Η Ελλάδα θα υποψιαζόταν πως κάτι δεν πάει καλά, αφού παντού θα κυκλοφορούσαν μαγικά πλάσματα και κανείς δεν θα προσπαθούσε να τα κρύψει (μα είναι 15αύγουστος αφού, και λείπουμε διακοπές!).

6. Οι Ουέσλι θα ήταν πλούσιοι.

7. Ο Υπουργός Μαγείας θα άλλαζε κάθε 2 χρόνια και όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται με την πολιτική.



8. Το Υπουργείο Μαγείας θα διόριζε στο Χόγκουαρτς καθηγητές “του κόμματος”.

9. Το Χόγκουαρτς Εξπρές δε θα ήταν έτοιμο ακόμα, θα είναι όμως έτοιμο το 2020!

10. Το Λεωφορείο των Ιπποτών θα αργούσε πάντα να έρθει όταν το περιμένεις, αλλά θα το ‘βλεπες συνέχεια μπροστά σου όταν δεν θα το ήθελες. Τον οδηγό του θα τον λέγανε Πελοπίδα και θα κάπνιζε την ώρα που οδηγούσε.

11. Στο Χόγκσμιντ τα πάντα θα κόστιζαν το τριπλάσιο από την τιμή τους, αφού έχουν πελατεία μόνο κάποιες φορές το χρόνο και πρέπει να βγάλουν τα σπασμένα. Για τους ξένους μάγους δε, που έρχονται για τουρισμό, θα κόστιζαν τα πάντα το τετραπλάσιο της τιμής τους. Έτσι. Μόνο γι’ αυτούς.

12. Η Διαγώνιος Αλέα θα ήταν παράλληλη της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

13. Οι Ντάρσλυ θα ήταν της εκκλησίας. Τον Χάρι θα τον πήγαιναν για εξορκισμό συχνά-πυκνά, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Θα έλεγαν μάλιστα στους φίλους τους, όταν ο Χάρι θα πήγαινε στο Χόγκουαρτς, πως τον έστειλαν σε μοναστήρι.

14. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο του κυρίου Ουέσλι, θα ήταν ένα Golf.

15. Οι μάγοι δε θα έπιναν βουτυρόμπυρα αλλά φραπεδόμπυρα (ή βουτυροφραπέ).



16. Και αντί για ουίσκι της φωτιάς, θα έπιναν τσίπουρο της φωτιάς.

17. Το Αζκαμπάν θα βρισκόταν σε κάποια βραχονησίδα του Αιγαίου που δεν την έχει ούτε ο χάρτης. Ή στη Μακρόνησο.

18. Ο Λούσιους Μαλφόι θα ήταν βουλευτής.

19. Η Ρίτα Σκίτερ θα έγραφε για το Hello και θα είχε και εκπομπή στην τηλεόραση που θα λεγόταν “Μίλα στη Ρίτα” ή κάτι τέτοιο.

20. Η Ερμιόνη θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση, που θα γινόταν για τη μέρα που έπεσε ο Ακατανόμαστος.

21. Ο Φρεντ και ο Τζορτζ θα ήταν πρόεδροι του 15μελούς. Και οι δύο.

22. Τον Χάρι θα τον ήθελαν όλες γιατί είναι ο “εκλεκτός”. Φυσικά θα είχε και τατουάζ “the chosen one” και μια αστραπή.



23. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα χωρίζονταν άλλοι με το μέρος της Άμπριτζ, άλλοι με του Χάρι και μετά θα μαλώνανε μεταξύ τους, θα βρίζονταν στο ίντερνετ και θα έριχναν κατάρες ο ένας στη μάνα του άλλου.

24. Οι καθηγητές θα κατέβαιναν σε απεργία μέχρι να φύγει η ακατονόμαστη.

25. Η μεγάλη τραπεζαρία του Χόγκουαρτς θα ήταν μια μεγάλη καφετέρια, για να κάθονται οι μαθητές να πίνουν τον φραπέ τους και να φιλοσοφούν περί ανέμων και υδάτων.

26. Αντί για μαγικό σκάκι θα παίζανε μαγικό τάβλι.

27. Οι εξάψαλμοι θα κατέληγαν πάντα ως εξής “ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΓΕΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ! ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΩ! ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΪ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΖΑΚΕΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΡΥΩΣΕΙΣ!”

28. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα έκαναν κάθε χρόνο κατάληψη στη σχολή, γιατί οιοπισθοεκρηκτικές σκουληκαντέρες δεν ήταν αρκετά εκρηκτικές ή γιατί τα φύλλα του τσαγιού δεν κάθονται στον πάτο του φλιτζανιού αλλά στις άκρες.

29. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς θα κρύβονταν στις τουαλέτες στο διάλειμμα για να καπνίσουν. Και οι καθηγητές επίσης.

30. Οι οπαδοί των διαφόρων ομάδων του Κουίντιτς θα έβριζαν σα να μην υπάρχει αύριο στη διάρκεια του ματς, θα φορούσαν μπλούζες που θα έγραφαν επάνω “Σλίθεριν κι ας μη γ****ω ποτέ” και θα γέμιζαν τους τοίχους του σχολείου (και όχι μόνο) με συνθήματα και βρισιές τύπου “Γκρίφιντορ ρε μου**α!!”



31. Στη διάρκεια του ματς θα έπαιζε το μισό στάδιο στοίχημα σε σχετική μαγική στοιχηματική εταιρία, τύπου magicbet365.

32. Όλοι οι παίκτες του Κουίντιτς θα είχαν μανίκι.

33. Και τα σπιτικά ξωτικά που μαγειρεύουν θα είχαν μανίκι.

34. Ο “Ημερήσιος Προφήτης” θα έγραφε διαρκώς για τους “Μάγους που μας κυβερνάνε” και θα είχε και του κόσμου τα ένθετα κάθε φορά.

35. Οι σκούπες δε θα πετούσαν, οι κουκουβάγιες θα πήγαιναν λάθος τα γράμματα και τα ραβδιά θα ήταν εισαγωγής.

36. Στην Ιστορία της μαγείας θα μαθαίνανε πως οι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν στην πραγματικότητα μάγοι.

37. Την Ερμιόνη θα τη ρωτούσαν όλοι οι μάγοι: “Τίνος παιδί είσαι ‘συ;”

38. Δε θα έλεγαν ο Ξέρεις-Ποιος θα έλεγαν ο Ξέρεις-Ποιος-Μ*λ*κ*ς.

39. Δε θα ξέραμε γενικότερα και πολλά ονόματα από την ιστορία γιατί όλοι θα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο “μ*λ*κ*”. Εκτός από τον Χάρι και τον Ρον που θα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον “αδερφέ”.

40. Στον χριστουγεννιάτικο χορό θα ερχόταν να τραγουδήσει η Πάολα και ο Παντελίδης. Θα έπιναν στα κρυφά, θα γινόταν λιώμα γιατί όλοι θα ήταν καψούρηδες!



41. Θα υπήρχαν κόρνες στα σκουπόξυλα για να κορνάρουν στον μπροστινό τους.

42. Οι μάγοι θα αγόραζαν καινούριο ραβδί κάθε χρόνο (γιατί θα έβγαινε το ΚουφοξυλιάS και θα ήταν και 4G!!) κι ας μην είχαν αρκετές γαλέρες!!

43. Θα υπήρχε στο Χόγκουαρτς μάθημα με τίτλο “Μάτι και ξεμάτιασμα”.

44. Ο Χάρι θα κατέστρεφε όλους τους πεμπτουσιωτές εκτός από έναν, γιατί ε, δε βαριέσαι τώρα, ένας έμεινε, πού να τρέχουμε τώρα!

45. Ο Σείριος θα έστελνε καθυστερημένα όλες τις λαμπάδες που χρωστούσε του Χάρι από όταν ήταν ενός.


πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive