Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS! «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!»


Η Τουρκία δεσμεύει το Καστελόριζο και αποκαλεί την Κάσο… Τσομπάν

Αποφάσισε να προχωρήσει σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στην περιοχή του Ελληνικού ακριτικού νησιού

Η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στην περιοχή του Καστελόριζου. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 που εκδόθηκε την Παρασκευή, η Τουρκία δεσμεύει για δύο ώρες σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, περιοχή που περιλαμβάνει το Καστελόριζο για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή. Η γειτονική χώρα συμβουλεύει διάπλου σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από το πλοίο που θα ποντίσει τη συγκεκριμένη συσκευή.



Με άλλη NAVTEX, την 784/16 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης για άσκηση το χρονικό διάστημα 8 έως 10 Δεκεμβρίου. Την Πέμπτη η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (Α5446/16) με την οποία υποστηρίζει ότι η περιοχή της Κάσου (την οποία αποκαλεί με το τουρκικό όνομα… Τσομπάν) αποτελεί αποστρατικοποιημένη ζώνη και δε θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.




Μια περιπλάνηση στο διαδίκτυο δείχνει πως εδώ και καιρό εντείνεται η προσπάθεια διατήρησης της «πολεμικής ατμόσφαιρας», με επίκεντρο το Αιγαίο, και με τις πρόσφατες «καρδιακές δηλώσεις Ερντογάν» και βορειότερα.

Μια παλιά αλλά πολύ επίκαιρη ιστορία

WikiLeaks: ΗΠΑ – «Ναι, η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα και μπορεί να το επαναλάβει»!

Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαίωσε τα σχέδια των κεμαλικών να προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου. Αυτό αποκαλύφθηκε σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που είδε το φως της δημοσιότητας στις 30 Νοεμβρίου του 2010.


Στο τηλεγράφημα αυτό αναφερόταν ότι «οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους.
Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα».

Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.



Το θέμα ήταν τεράστιο, αφού για πρώτη φορά ερχόταν επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003.

Μάλιστα αφήνονταν υπονοούμενα ότι «Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση»!

Η στάση της Ρωσίας
Όσο για τη στάση της Ρωσίας, διαβάζουμε στην «Pravda.Ru» στις 17.02.2016 (πριν από την αποκατάσταση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων) κάτω από τον τίτλο «Η σιγή των ελληνικών αμνών»: «Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο περισσότερες από 20 φορές και πραγματοποιήθηκαν «εικονικές αερομαχίες» τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα δεν έχει κάνει κάποια προσπάθεια να σταματήσει την τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αξίζει η Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα;».

Το άρθρο, που κάνει αναδρομή στις μαύρες σελίδες των ελληνοτουρκικών σχέσεων, από τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθώς και την κρίση των Ιμίων, καταλήγει: «Η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει πως η Ελλάδα είναι μια ορθόδοξη χώρα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι δεμένη χειροπόδαρα. Η Ελλάδα είναι δεσμευμένη με οικονομικές υποχρεώσεις σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έχοντας δεδομένες υποχρεώσεις».



«Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ και στη Συρία. Αν υπάρξει σύγκρουση με την Ελλάδα, δεν θα μείνει η υπόθεση στα χέρια της ομάδας του Ερντογάν που αναμένει βοήθεια από τις ΗΠΑ αλλά και από μερικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης…» σημειώνει χαρακτηριστικά.

H EE γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την Ελλάδα

Το άρθρο κάνει λόγο για τον Τσίπρα που έκανε πίσω όταν πήγε στη Τεχεράνη και έπρεπε να πετάξει πάνω από τη Ρόδο και ο Ερντογάν δεν τον άφησε. Έτσι ο Τσίπρας άλλαξε την διαδρομή. Η Ελλάδα αναφέρει δεν κάνει τίποτα και δεν είναι ικανή να υπερασπιστεί τον ευατό της, αφού ο Αλέξης είναι αδύναμος πολιτικός και η ΕΕ δεν ανακατεύεται στις σχέσεις μας με τη Τουρκία.

Μας γράφουν κανονικά που οι Τούρκοι παραβιάζουν συνεχώς τα σύνορά μας. Δεν τους απασχολεί. Με τέτοια πολιτική που ακολουθούμε σε λίγο η Τουρκία θα πάρει ότι θέλει από εμάς. Και το αέριο και το πετρέλαιο που έχουμε στα εδάφη μας.

Όσον αφορά τη Ρωσία το ερώτημα είναι αν αξίζει να μας βοηθήσει με την κυβέρνηση που έχουμε!



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive