Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΛΙΣΤΑ EGAYDAAK:τα 25 Ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι Τουρκοι!



Με την απόρρητη λίστα EGAYDAAK του υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας, 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και όχι μόνο βάφονται με «γκρίζο» ως αμφισβητούμενες περιοχές.

Από 16 ως 25 κυμαίνεται ο αριθμός των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος και γύρω από την Κρήτη, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα, στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία.

Ενώ, βάζει στο στόχαστρο 152 (!) -από τη Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έως τη Γαύδο στο Λιβυκό Πέλαγος. Δεν είναι τυχαίο που όλο και πιο συχνά γίνεται λόγος για την απόρρητη λίστα EGAYDAAK, η οποία ουσιαστικά αντικατοπτρίζει της τουρκικές επιδιώξεις να βάψει «γκρίζο» το Αιγαίο- και όχι μόνο.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα «γρκίζα» έως πρότινος Ίμια αποτελούν πλέον, σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τα νησιά είναι τα παρακάτω:

Βόρειο Αιγαίο:Ζουράφα, Αντίψαρα, Φούρνοι, Θύμαινα, Οινούσσες

Κρητικό Πέλαγος:Διονυσάδες, Δία, Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος

Κεντρικό Αιγαίο:Καλόγεροι

Δωδεκάνησα:
Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Γυαλί, Κίναρος, Γλάρος, Λέβιθα, Σύρνα, Περγούσα, Κανδελιούσα, Μικρός και Μεγάλος Αδερφός, Μικρό και Μεγάλο Σοφράνο

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive