Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ





Απεβίωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, ο οποίος δέχθηκε νωρίτερα επίθεση ενόπλου στην Άγκυρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik το επικαλείται πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ένοπλη επίθεση δέχθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής Andrey Karlov σήμερα, Δευτέρα, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο NTV, ο Karlov τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά και διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ ασύλληπτος παραμένει ο δράστης.
Σύμφωνα με πηγές της Hurriyet, η ρωσική αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για «ισλαμιστική επίθεση».

Το CNN Turk μεταδίδει ότι τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όπως αναφέρει το δίκτυο, ο δράστης κατόρθωσε να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης επιδεικνύοντας ταυτότητα αστυνομικού και άνοιξε πυρ κατά του πρεσβευτή, σημαδεύοντάς τον στην πλάτη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων, ο δράστης πυροβόλησε και δεύτερη φορά, μόλις ο αξιωματούχος έπεσε στο πάτωμα από τα πυρά. Σε φωτογραφία (κεντρική φωτ.) που προβλήθηκε στην τουρκική τηλεόραση, δύο άνθρωποι εμφανίζονται πεσμένοι στο πάτωμα.

Δυνάμεις των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το κτήριο, εκτιμώντας ότι ο δράστης δεν το έχει εγκαταλείψει ακόμη.

Ο Karlov υπηρετεί στην τουρκική πρωτεύουσα από το 2013.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα.

Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ




Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, δεν έχει σχολιάσει το γεγονός. Το επεισόδιο αυτό είναι πολύ πιθανό να “σπρώξει” τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, στο σημείο που βρέθηκαν και το Νοέμβριο του 2015, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, από τους Τούρκους.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Hurriyet, είπε κάτι για το Χαλέπι και μετά ζήτησε από τον κόσμο να φύγει. Οσο οι παριστάμενοι έβγαιναν, πυροβόλησε ξανά το σώμα του πρέσβη. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην έκθεση δείχνοντας ταυτότητα αστυνομικού. Στην γκαλερί βρίσκονταν περίπου 100 άτομα και το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως.

Η επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη έγινε μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.

Στο ερασιτεχνικό video που ακολουθεί είναι η σύζυγος του ρώσου διπλωμάτης λίγα λεπτά μετά την επίθεση






Προηγούμενη ενημέρωση:

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια έκθεσης στην Άγκυρα από αγνώστους.

Σε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων” έλαβε χώρα η δολοφονική επίθεση. Aκούστηκαν 15-20 πυροβολισμοί. Ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις γύρω από το κτίριο. Οι πυροβολισμοί δεν έχουν σταματήσει ακόμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλοι τρεις τραυματίες.



Η κατάσταση της υγείας του πρέσβη της Ρωσίας θεωρείται κρίσιμη.





πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive