Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ





Δυο κινήσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης έχουν εξοργίσει την Άγκυρα και πολλά τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά για μετωπική σύγκρουση με το βουλγαρικό καθεστώς, ενώ και η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή με την εκλογή φιλορωσικής βουλγαρικής κυβέρνησης, προβάλλεται να είναι άκρως αντιτουρκική και να κινείται ενάντια στα τουρκικά συμφέροντα.



Συγκεκριμένα η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να στρατιωτικοποιήσει τα σύνορα Βουλγαρίας Τουρκίας και η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς Βουλγάρους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στην Τουρκία, έχουν εξοργίσει την τουρκική κυβέρνηση που σκέπτεται να εφαρμόσει αντίποινα ενάντια της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρεται, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ψήφησε νομοσχέδιο που προβλέπει την εγκατάσταση μόνιμα ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλο το μήκος των συνόρων της χώρας με την Τουρκία, καθώς το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται με διάφορους τρόπους στην χώρα έχει αρχίσει και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Παράλληλα δημιουργείται Γραφείο Κρίσεων που θα συνεδριάζει καθημερινά και θα εξετάζει τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σύνορα με την Τουρκία.

Εκείνο όμως που πραγματικά έχει εξοργίσει τους Τούρκους, είναι ότι μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη η βουλγαρική κυβέρνηση αντι να στείλει κάποιο συλλυπητήριο μήνυμα όπως έκαναν πολλές κυβερνήσεις και πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα, εξέδωσε μια αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία όπου ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκιά χαρακτηρίζεται σαν… χώρα φωλιά τρομοκρατίας και καλεί τους Βούλγαρους πολίτες να αποφεύγουν με κάθε τρόπο να ταξιδεύουν σε τουρκικό έδαφος.

Μετά από όλα αυτά, η Άγκυρα στα…κάγκελα με τους Βουλγάρους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive