Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ;



Στην προσωπική σελίδα του έγκριτου αναλυτή Αλέξανδρου Νικλαν στο facebook διαβάζουμε: Έχοντας ησυχία χθες το βράδυ κατάφερα και είδα με την ησυχία μου τα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα με την εκτέλεση από τον Τούρκο αστυνομικό… μερικά συμπεράσματα λοιπόν με τα δεδομένα της εικόνας.

1) Είναι άξιο απορίας πώς στον χώρο υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός συνοδείας (ο εκτελεστής) και δεν υπάρχει ο «καθρέφτης» του. Σε μια αποστολή μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρή καθώς φυλάσσεται ξένος διπλωμάτης που έχει και υψηλό ρίσκο (Διότι είναι Ρώσος άρα και εν δυνάμει στόχος).

2) Οι κινήσεις του αστυνομικού στο παρασκήνιο δηλώνουν νευρικότητα. Η στάση του αστυνομικού είναι πάντα πρόσωπο προς το πλήθος για να προλαβαίνει κάποια κίνηση. Ο συγκεκριμένος δεν ενδιαφερόταν (προφανώς) εξού και κοίταζε εικόνες και ότι άλλο… αν υπήρχε «καθρέφτης» θα το είχε αντιληφθεί.

3) Στην κίνηση του για να πυροβολήσει ο εκνευρισμός είναι έκδηλος καθώς 9 βολές από τις 11 που βρήκαν στόχο, δηλώνουν πάθος και όχι ψυχραιμία εκτελεστή. Ο εκτελεστής θα ρίξει πιθανά 2 ή 3 και μετά θα στραφεί γύρω του για να δει αν υπάρχουν άλλοι που τον απειλούν. Ο συγκεκριμένος άδειασε γεμιστήρα πάνω στον πρέσβη και έβαλε καινούριο και μόνο τότε στράφηκε στο περιβάλλον χωρίς καν να ελέγχει … απλά φώναζε και κοίταζε προς τις κάμερες.

4)
Η ερώτηση γιατί δεν επενέβη άμεσα κανείς όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί έχει πρώτον να κάνει με το 1 που ανέφερα , άρα κανείς δεν ήταν και κοντά με όπλο… δεύτερον ακόμα και να ήταν κάποιος έξω από την αίθουσα και να έμπαινε στα 2 πρώτα δεύτερα δεν μπορεί να γνωρίσει αν ο εκτελεστής ήταν και ζωσμένος με εκρηκτικά όπου μια σφαίρα μπορεί να πυροδοτούσε (στην κυριολεξία) άλλες καταστάσεις.


Τώρα

Σύμφωνα με την Τουρκική αστυνομία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκαν στοιχεία που τον συνδέουν με Γκιουλέν και Αλ Κάιντα. Θα μου επιτραπεί να πω ότι αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο, καθώς σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν κουβαλάς ότι έχεις για να σε ενοχοποιήσει, πόσο μάλλον όταν είσαι αστυνομικός σε αποστολή και ξέρεις ότι μπορεί να τα δει κάποιος. Αυτό μάλλον «φύτεμα» μοιάζει παρά αληθινό στοιχείο.
όσον αφορά την ασχολία των ΜΜΕ με την ταυτότητα του αστυνομικού που χρησιμοποιήθηκε για να μην περάσει από ανιχνευτή εντοπισμού μετάλλων (όπως λέει η Τουρκική αστυνομία) θα πρέπει να ειπωθεί πώς αυτό είναι επίσης αστείο, καθώς ο συγκεκριμένος είχε οριστεί ως συνοδός και προφανώς και θα οπλοφορούσε σε μια τέτοια συνοδεία.

Εστιάζω επίσης στο γεγονός πώς σε ένα τόσο νεαρό της ηλικίας ( 22 ) ο εκτελεστής πήρε μια τόσο σημαντική αποστολή που είναι να συνοδεύσει ξένο διπλωμάτη σε μια χρονική στιγμή που η Τουρκία έχει εμφανή προβλήματα ασφαλείας. Δεύτερον είναι πώς συνήθως , σε όλες τις χώρες, όσοι κινούνται για να κάνουν συνοδεία ελέγχονται εξονυχιστικά για το ποιοι είναι και τι κάνουν. Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος είχε όντως διασυνδέσεις που τον είχαν ριζοσπαστικοποιήσει προφανώς και θα είχε εντοπιστεί.

Η τελευταία πληροφορία είναι επίσης πώς είχε κανονικά άδεια εκείνη την ημέρα από καθήκον αλλά παρόλα αυτά ζήτησε ο ίδιος ( !!! ) και του επετράπη να συνοδεύσει τον πρέσβη από την διοίκηση. Τώρα σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και ότι δεν είχε κάποιο υψηλό βαθμό, μάλλον προκαλεί απορίες γιατί έγινε αποδεκτό το αίτημα του και μάλιστα σε καιρούς που το σύστημα της Τουρκίας δεν εμπιστεύεται εύκολα στελέχη σε σώματα των δυνάμεων της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση , για μένα, είναι προφανές πώς υπάρχει πολύ μεγάλο κενό σχετικά με ότι έχει γίνει. Αυτό βέβαια ίσως να φαίνεται έτσι καθώς πολλά στοιχεία δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα ( και ορθά γίνεται αυτό ) … είτε επειδή, στην σφαίρα της θεωρίας, υπάρχουν επίσης πολλά να κρυφτούν.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive