Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΚINHΣΗ ΜΑΤ του Πούτιν ο καινουριος πρέσβης στην Αγκυρα



Η Ρωσία μετά την δολοφονία του Andrey Karlov, θα τοποθετήσει στην Άγκυρα σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ έναν πρώην αλεξιπτωτιστή και διπλωμάτη «ειδικών – και επικίνδυνων – αποστολών», το Mikhail Babich. To καλοκαίρι του 2016 ο Babich ήταν υποψήφιος για να γίνει πρέσβης στο Κίεβο.



Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε όμως την τοποθέτηση του Babich, καθώς υπήρχε σθεναρή αντίσταση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η Ουκρανική κυβέρνηση είναι υποχείριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο, ο διορισμός του συγκεκριμένου πρέσβη στην Αγκυρα σημαίνει ότι η Ρωσία αναβαθμίζει πλέον τον ρόλο του πρεσβευτή στην Τουρκία και πλέον η Ρωσία θέλει να καταστήσει σαφές πως θα είναι παρών στις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα από εδώ και πέρα τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Μ. Ανατολή.

Ο Babich είναι όπως αναφέραμε πρώην αλεξιπτωτιστής, ενώ έχει στενές σχέσεις και με τον στρατό. Έχει λάβει ειδικά μαθήματα από το Γενικό Επιτελείο Ρωσίας, ενώ είχε εκλεγεί το 2011 στη Ρωσική Δούμα. Επίσης μετά απόφαση του Β. Πούτιν στάλθηκε ως εκπρόσωπος στη Volga Federal District, όπου εκεί βρίσκεται ένα σημαντικό μέρος της Ρωσικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Ο Babich αποφοίτησε από την Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Ryazan, υπηρέτησε στην KGB και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Το 2002-2003 διέτελεσε Πρωθυπουργός της Τσετσενίας, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας, ενώ ήταν για ένα διάστημα διευθυντής των συνοριακών φρουρών για υπηρεσία της FSB.

H επιλογή όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν είναι τυχαία… με την Ρωσία να είναι έτοιμη για όλα!!!

Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία επιχειρεί να εδραιωθεί ως «παίκτης» στο παγκόσμιο σκηνικό, χρησιμοποιώντας τη θέση της στη Συρία ως «μοχλό» διαπαγμάτευσης σε σειρά ζητημάτων.

Η εμπλοκή των Ρώσων στη Συρία έχει ”στριμώξει” τις επιλογές των ΗΠΑ στη Συρία, ενώ ελέγχει πλέον και την Τουρκία και δεν την ασφήνει να κάνει ανόητες κινήσεις.

Για την ώρα, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις ενόσω θα σχηματίζεται μια νέα, ευρεία στρατηγική για τη Συρία. Η Ρωσία οδηγεί τις εξελίξεις με τη στήριξη που παρέχει στον Άσαντ και η Ουάσινγκτον θα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ρωσικές κινήσεις.

Η αλλαγή του γεωπολιτικού status guo στη Μ. Ανατολή με την συνδρομή της Ρωσίας είναι πλέον γεγονός, με τις Τουρκία, ΗΠΑ και Σ. Αραβία να παρακολουθούν σαν απλοί θεατές την δυναμική παρουσία της ρώσικης ΄΄αρκούδας”.

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive