Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ!



Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ένα άτομο τραυματίστηκε, όταν άνοιξε ένα φάκελο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Πρόκειται για γυναίκα εργαζόμενη στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας». «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του», υπογράμμισε η ίδια. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας».

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε «επίθεση» την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.



Γάλλος αξιωματούχος της αστυνομίας που έκανε ενημέρωση στου δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έκανε λόγο για μια τραυματισμένη γραμματέα στα χέρια και το πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά δεν σχετίζονται με τη σημερινή έκρηξη. Όπως είπε ο φάκελος και τα υπολείμματά του πλέον θα εξεταστούν από τους ειδικούς.



Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, που επικαλείται την αστυνομία του Παρισιού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.



Επί του παρόντος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Το κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά έχει εκκενωθεί, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.



Την ίδια ώρα στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική και κλιμάκια αναζητούν σε καταστήματα των ΕΛΤΑ αν έχει γίνει αποστολή και άλλων ύποπτων πακέτων σαν αυτό που έφτασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον ίδιο τον Σόιμπλε και αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βομβα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive