Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πυροβολισμοί στο Παρίσι - Δύο νεκροί αστυνομικοί



Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ, δύο 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές, στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι, σε μια πιθανότατα "τρομοκρατική ενέργεια", όπως ανέφερε η αστυνομία.

Πηγή: Reuters

Σύμφωνα με τα όσα είπε αστυνομική πηγή στο Reuters, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας. H ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.


Ο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση στο Παρίσι


Η ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά σήμερα στο κεντρικό Παρίσι μοιάζει με μια «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας».

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

«Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως «Πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας για την επίθεση


Μπερνάρ Καζνέφ "Φόρο τιμής στον αστυνομικό που έπεσε νεκρός αυτό το το βράδυ στη Champs-Elysées, η σκέψη μας στην οικογένεια του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύης μας στους τραυματίες συναδέλφους τους και στους συγγενείς τους."
  
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive