Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Γαλλία - Εκλογές Live: Όλες οι εξελίξεις για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση




Μετά από μια εκρηκτική προεκλογική εκστρατεία, γεμάτη ανατροπές, σκάνδαλα και εκπλήξεις, οι 11 υποψήφιοι αναμετρώνται στον πρώτο γύρο, με τα τέσσερα φαβορί να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Στις γαλλικές εκλογές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους όλοι στην Ευρώπη, καθώς η νίκη κάθε υποψηφίου θα δώσει άλλο μήνυμα τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον κόσμο. Τα σενάρια πολλά και η αγωνία τεράστια κυρίως στις Βρυξέλλες που βλέπει πως δύο από τους βασικούς υποψηφίους είναι έτοιμοι να βάλουν "βόμβα" στα θεμέλια της ευρωπαϊκής οικογένειας.


Περίπου 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν σε 66.546 εκλογικά κέντρα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκλέγεται με καθολική και άμεση ψηφοφορία, με πλειοψηφικό σύστημα δύο γύρων για πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Ο πρόεδρος πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία κατά τον πρώτο ή το δεύτερο γύρο των εκλογών, όποιο και αν είναι το ποσοστό συμμετοχής.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος). Σε ορισμένες μεγάλες πόλεις τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive