Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ!





Οργή και απειλές από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τους «8»: Υποθάλπετε πραξικοπηματίες

Με μια απειλητική ανακοίνωση αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση του Άρειου Πάγου για την μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών.

Σε αυτήν, το υπουργείο κάνει λόγο για απόφαση που ευνοεί την «ατιμωρησία των εγκληματιών» και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων του πραξικοπήματος αλλά και για επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις που θα πρέπει να αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα.



Διαβάστε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση

«To αίτημα μας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 κατά της Συνταγματικής Δημοκρατίας απορρίφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που εμποδίζει την παραπομπή των ατόμων αυτών που είχαν ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε στόχο τη συνταγματική νομιμότητα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 248 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν δε 2.193 πολίτες, αλλά και απείλησαν τη ζωή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιων της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης.

Με την απόφαση αυτή των ελληνικών αρχών που μέχρι σήμερα έχουν εμποδίσει να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, πρωτίστως των DHKP/C και PKK, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος και γειτονική χώρα αποφεύγει να πράξει τα ελάχιστα απαραίτητα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Η συμπεριφορά αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης οδηγεί στην παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων και την ατιμωρησία των εγκληματιών σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα που στο παρελθόν έχει βιώσει πραξικοπήματα, δυστυχώς με την απόφαση αυτή περιήλθε στη θέση μιας χώρας που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Οι πρωτοβουλίες μας για την έκδοση των εγκληματιών και την παρουσίαση τους ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν με κάθε νόμιμο μέσο. οι επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία, και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, αυτής της απόφασης, που πιστεύουμε ότι ελήφθη με πολιτικά κριτήρια, θα αξιολογηθούν διεξοδικά».

Δεν έχουν τέλος τα παραληρήματα…

Σάλος και πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μάλιστα θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών!

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν τα λόγια του Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος, λίγους μήνες δηλαδή προτού εκλεγεί ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντόνιο Ταγιάνι:





Τα μαζεύει ο Ταγιάνι για τη «Μακεδονία» και τον «Σκοπιανό» Μέγα Αλέξανδρο

Ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις (πριν από σχεδόν ένα χρόνο) του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και τους Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β’ «Σκοπιανούς» ανάγκασαν τον Ιταλό σε αναδίπλωση. Και σε δήλωσή του ανασκευάζει και λέει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ και όχι ως «Μακεδονία», όπως ο ίδιος τα είχε αποκαλέσει!«Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM)», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαθήματα Ιστορίας σε έναν ανιστόρητο ανθέλληνα: Μια απάντηση στις φιλοσκοπιανές δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» έγραφε ο Στράβων

Ο ανιστόρητος Ταγιάνι οφείλει να γνωρίζει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων ουδεμία σχέση έχουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, την Κλεοπάτρα και ποιος ξέρει τι άλλα φαιδρά λένε. Είναι ένα κατασκεύασμα του Τίτο, που αργότερα υιοθέτησε ο Στάλιν και προσφάτως οι αμερικανοί και αποτελείται από διάφορες εθνότητες, μεταξύ των οποίων Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί και οι λεγόμενοι «Ρομά».

Ακόμα και ο τ. πρωθυπουργός των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ είχε πει ότι οι σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον πατέρα του Φίλιππο.

Θυμίζουμε τις σχετικές δηλώσεις:






Νέα πρόκληση από τον Ράμα: Η ελληνική επανάσταση ήταν εμπνευσμένη από τον Αλή Πασά

Σε νέα πρόκληση προχώρησε μέσω ανάρτησης στο προφίλ του στο Facebook ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Ο Ράμα ανήρτησε φωτογραφία του Αλή Πασά με αφορμή τη συμπλήρωση 195 ετών από τον θάνατο του. Έκανε λόγο για μία ιδιοφυΐα και κατέληξε ότι η ελληνική επανάσταση ήταν εμπνευσμένη απ’ αυτόν.




Ανθελληνική πρόκληση από τον Έντι Ράμα σε συντονισμό με τα αλβαναριά που έβαλαν στον Ελληνικό Στρατό: “Οι Έλληνες οφείλουν πολλά στον Αλή Πασά!”

Ουσιαστικά αυτό που θέλει να μας πει ο Ράμα είναι ότι θα πρέπει να λέμε και «ευχαριστώ» στο Αλή Πασά για τις φρικαλεότητές του εναντίον των Ελλήνων. Σας παραθέτουμε μονάχα τα όσα παρατίθενται στην Ελληνική Νομαρχία η οποία γράφτηκε το 1802, πριν από την καταστροφή του Σουλίου του 1803:

«Μύριοι εἶναι οἱ τρόποι μὲ τοὺς ὁποίους οἱ σκληροτράχηλοι ὀθωμανοὶ δίδοσι τὸν θάνατον εἰς τοὺς ἀθώους Ἕλληνας, ὁ συχνότερος ὅμως εἶναι τὸ κρέμασμα. Οἱ πλάτανες τῶν Ἰωαννίνων εἶναι ἀδιακόπως πεφορτωμένοι ἀπὸ σώματα νεκρά. Ὁ σκληρόκαρδος τύραννος Ἀλῆς πολλοὺς ἀπεκεφάλισε μὲ τὸ πριόνι, ἄλλους ἔπνιξεν εἰς τὴν λίμνην, ἄλλους ἐφόνευσε, θέτοντας ἐπάνω εἰς τὸ στῆθος των ἀνυπόφορα βάρη, ἄλλους ἔθαψεν ζωντανούς, πολλῶν ἐσύντριψεν τὰς χεῖρας, τοὺς πόδας καὶ ἔπειτα τὴν κεφαλήν, πλῆθος ἐπαλούκωσε, καὶ ἀπὸ δύο Σουλιώτας ὁποὺ ἐφύλαττεν διὰ ἐνέχυρον, τὸν μὲν ἕνα ἐπρόσταξε καὶ τὸν ἔγδαραν ζωντανόν, τὸν δ᾿ ἕτερον ἐσούβλισαν καὶ ἔπειτα ἔψησαν ζωντανόν.»

Το γεγονός ότι μέσω της Στρατιωτικής Σχολής που ίδρυσε ο Αλή Πασάς βγήκαν αρκετοί οπλαρχηγοί της Επαναστάσεως δεν έχει να κάνει με την ίδιο τον τουρκάλβανο Πασά, αλλά με το γεγονός ότι αφενός μεν οι εσωτερικές έριδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχαν οδηγήσει τον Αλή Πασά να ζητήσει την βοήθεια των Ελλήνων και αφετέρου στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι Έλληνες φρόντιζαν για την στρατιωτική τους εκπαίδευση με απώτερο στόχο την Επανάσταση με κάθε τρόπο. Έτσι κι αλλιώς άλλοι τόσοι οπλαρχηγοί, όπως ο Κατσαντώνης, φονεύτηκαν από τον τουρκάλβανο πασά.

Η αλβανική προκλητικότητα, βεβαίως, δεν είναι αυτόφωτη, αλλά υποκινούμενη από τους τούρκους, που έχουν προ πολλού συντονίσει ένα σχέδιο περικύκλωσης της Πατρίδος μας από το λεγόμενο «Ισλαμικό Τόξο», ένα σχέδιο που τις τελευταίες δεκαετίες έλαβε και άλλες διαστάσεις με τον εποικισμό της χώρας μας από ισλαμιστές, είτε αλβανούς, είτε πακιστανούς, αφγανούς ή οποιαδήποτε άλλη φυλή.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

«Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ’ όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος, ήτον έθνος με άλλο έθνος, ήτο με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωριστεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνο ό,τι έκαμνε η βία.»

Ανθελληνικό θράσος από αλβανό βουλευτή εναντίον της Πατρίδας μας

Την ώρα που στην δημοσιότητα έρχονται και νέες φωτογραφίες με οπλίτες του Ελληνικού Στρατού αλβανικής καταγωγής να σχηματίζουν τον αετό της αλβανικής σημαίας, η χώρα αυτή προχωρεί σε μια νέα ανθελληνική έξαρση. Ο αλβανός βουλευτής Πύρο Λουτάι, εξαπολύει επίθεση εναντίον της Χώρας μας, με αφορμή τις προκλητικές φωτογραφίες των συγκεκριμένων στρατιωτών και την αντιμετώπιση που αυτοί είχαν από την Ελληνική πλευρά.



Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας…».

«Η κατάλληλη απάντηση στην θρασύτητα του αλβανού βουλευτή είναι οι ρήσεις «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και «Κοίτα ποιος μιλάει». Το αλβανικό κράτος, ακόμα και επί «δημοκρατίας» συνεχίζει να παραβιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο αυτό επί 3000 έτη και δεν είναι «φυτευτοί», όπως οι σημερινοί αλβανοί. Χαιρόμαστε, πάντως, που ο ανιστόρητος και αναιδής αλβανός ομολογεί, επί της ουσίας, ότι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν υπάρχουν μόνο στην περιβόητη «μειονοτική ζώνη» που είχε θεσπίσει ο δικτάτορας Ενβέρ Χότζα και του οποίου το έργο συνεχίζουν οι «δημοκράτες» διάδοχοί του.

Αυτό το «κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας…» αποτελεί σαφή παραδοχή ότι Ελληνικής καταγωγής κάτοικοι του δημιουργημένου από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής κρατιδίου της Αλβανίας βρίσκονται σ’ όλη την επικράτεια της συγκεκριμένης χώρας.

Όσο για τα «παράπονά του» για την αντιμετώπιση των αλβανικής καταγωγής οπλιτών, η περίπτωση των οποίων αποτελεί την αποθέωση της απάτης της «πολιτικής ορθότητας» και της πλήρους διαστρέβλωσης του νοήματος της γνωστής ρήσης του Ισοκράτη για την Ελληνική παιδεία, αν υπήρχε ένα πραγματικά Εθνικό Κράτος θα τους έστελνε με συνοπτικές διαδικασίες απέλασης πίσω στην Αλβανία όλους αυτούς τους μη Έλληνες, ούτε στην καταγωγή ούτε στην συνείδηση, προκειμένου να κλαίνε από κοινού μαζί του την μοίρα τους…» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ – Κύμα εκφοβισμού των Ελλήνων, καίνε σημαίες – κλέβουν σπίτια

Σε αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους αποδίδει, με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή του ελληνικού μειονοτικού Δήμου Δρόπολης νομού Αργυρόκαστρου,“το κύμα κλοπής κατοικιών, την υποστολή των ελληνικών σημαιών, την καταστροφή των πινακίδων στην ελληνική γλώσσα, τα διάφορα συνθήματα περί Τσαμουριάς κ.ά.”, που έχει ενσκήψει τον τελευταίο καιρό στα χωριά της ομογένειας.



Στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή προσθέτει ακόμα ότι “όλα αυτά τα συμβάντα συμπεριλαμβάνονται στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας των κατοίκων της περιοχής, με την ανοιχτή ανοχή της τοπικής αστυνομίας, για τη δράση της οποίας στον Δήμο έχουμε πολλά ερωτηματικά”. Η ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή των προέδρων των τριάντα έξι κοινοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο Δρόπολης, το οποίο συνήλθε για να εξετάσει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν λάβει τα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια μελών της ελληνικής μειονότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από εκατό σπίτια στον Δήμο Δρόπολης. Ομιλητές σημείωσαν ότι οι δράστες έχουν άριστη πληροφόρηση γύρω από τους στόχους που χτυπούν. Όπως αναφέρθηκε επιλέγουν σπίτια, από τα οποία οι οικογένειες απουσιάζουν ακόμα και για λίγες ημέρες. Ο δήμαρχος Δρόπολης, Αχιλλέας Ντέτσικας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για ενέργειες που αποσκοπούν στον εκφοβισμό των μειονοτικών. “Διαθέτουν άριστο σύστημα πληροφόρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήκτες δεν παίρνουν τίποτε από τα σπίτια, απλώς κάνουν τα πάντα άνω κάτω και φεύγουν”, είπε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο της αστυνομίας. Καθώς οι αρχές δείχνουν να αδρανούν ενώπιον της κλιμακούμενης εγκληματικότητας, μειονοτικοί νέοι από το χωριό Δερβιτσιάνη, που διαμένουν στα Ιωάννινα, οργάνωσαν πρόσφατα και επί δέκα μερόνυχτα εθελοντικές περιπολίες.

Με το που έφυγαν, τα κρούσματα διαρρήξεων αναζωπυρώθηκαν και μάλιστα οι δράστες άνοιξαν τη “βεντάλια” των δραστηριοτήτων τους επιτιθέμενοι και σε μαγαζιά, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις κ.λπ. Ταυτόχρονα με τις διαρρήξεις σημειώνονται και κρούσματα επιθέσεων σε σύμβολα της ελληνικής μειονότητας. Όπως αναφέρθηκε, πριν από δύο δυο εβδομάδες, στο χωριό Γραψη, εκτός από εννιά διαρρήξεις μέσα σε μια νύχτα, αφαιρέθηκε και η ελληνική σημαία, η οποία ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σε δημόσιο χώρο. Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, ανέφερε ότι σε δύο σπίτια Ελλήνων οι διαρρήκτες έκαψαν προκλητικά στις αυλές τους τις ελληνικές σημαίες που βρήκαν εκεί, ενώ δεν πήραν μαζί τους κάποιο άλλο αντικείμενο.

Στην ίδια ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Δρόπολης υπογραμμίζεται ότι η αστυνομία δείχνει “αδύναμη και άβουλη να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα καθώς από τη σωρεία των διαρρήξεων δεν έχει συλλάβει ούτε έναν δράστη”. Το όλο κλίμα έχει προκαλέσει αναστάτωση, φόβο και απογοήτευση στους Έλληνες ομογενείς που νιώθουν απροστάτευτοι, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν τολμούν να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, διότι θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα δώσει αφορμή να απειληθούν περαιτέρω.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive