Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ "NOVARTIS": Σκανδαλα, πειέσεις και αυτοκτονίες

.

Αυτοκτονούν (με ψυχολογική πίεση) τους υπόπτους για την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis


Υπόγειος πόλεμος σε βάρος στελεχών που θεωρούνται ως ύποπτα για την προσκόμιση των στοιχείων του σκανδάλου της Novartis στις Αμερικανικές Αρχές, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες.

Τελευταίο παρ’ ολίγο θύμα του ψυχολογικού πολέμου που ασκείται από μεγαλοστελέχη της εταιρείας είναι ένας 43χρονος άνδρας ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πηδώντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz πρόκειται για νυν στέλεχος της εταιρείας που εργάζεται στην Ελβετία σε ιδιαίτερα σημαντική θέση. Στην εταιρεία εργάζεται επίσης και η σύζυγός του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα στον επίδοξο αυτόχειρα ασκήθηκαν ανυπόφορες πιέσεις καθώς θεωρήθηκε (λόγω της θέσης του) ως υποψήφιος «χορηγός» στοιχείων που καίνε την εταιρεία στις Αμερικανικές Αρχές.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην αντέξει την πίεση και να αποφασίσει (ανεπιτυχώς ευτυχώς) ανήμερα της Πρωτοχρονιά να δώσει τέλος στην ζωή του.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η ίδια ψυχολογική πίεση ασκείται και σε άλλα στελέχη της εταιρείας που θεωρούνται «επίφοβα» για την… διαρροή στοιχείων στις Αρχές. Στόχος είναι να επιτευχθεί η πολιτική της σιωπής. Την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι για την επικοινωνία της εταιρείας αρνούνται (εμφανώς ενοχλημένοι) να προχωρήσουν σε περαιτέρω σχόλια πέραν της δήλωσης των 16 λέξεων με την οποία δήλωναν πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. Συνεργάτες του ereportaz επικοινώνησαν, μετά από πολλές προσπάθειες, με στέλεχος της εταιρείας που αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει τίποτα να πεί!


Δημοσιογράφοι στο… όνομα υπουργών


Η υπόθεση Novartis αναμένεται να απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα σε ένα με δύο περίπου χρόνια καθώς αυτήν την στιγμή διεξάγεται σε βάθος έρευνα από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα μέγιστα στην διερεύνηση της υπόθεσης έχει συνεισφέρει η νομική εταιρεία του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη, ο οποίος συνόδευσε τους δυο μάρτυρες-κλειδιά στο πολυήμερο ταξίδι στην Αμερική όπου υποβλήθηκαν σε ιερά εξέταση από τις Αρχές. Πρόκειται για μια νομική εταιρεία που εδώ και χρόνια συνεργάζεται στενά με τις Αμερικανικές Αρχές καθώς συγκαταλέγεται στην σχετική λίστα της Αμερικανικής Πρεσβείας της Ελλάδας για εκείνους που επιθυμούν να καταγγείλουν υποθέσεις Διαφθοράς.





O γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης έξω από το κτήριο της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Για δέκα και πλέον ημέρες κατατέθηκε πλήθος στοιχείων και εγγράφων που καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια σειρά έκνομων ενεργειών από την πλευρά του πολυεθνικού κολοσσού και εμπλέκουν κόσμο και κοσμάκη. Από διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς μέχρι και δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν στο payroll της εταιρείας εξ’ ονόματος υπουργών!

Ακόμη έχουν περιγραφεί και πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ έχουν δοθεί και στοιχεία για εταιρείες που λειτουργούσαν ως παρένθετες για την απόκρυψη εσόδων.

Στην Ελλάδα διενεργείται έρευνα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι περιμένουν απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν στείλει στην Αμερική.




ΠΗΓΗ




Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive