Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Η «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στα Βαλκάνια απειλεί και την Ελλάδα – Σύμμαχοι του UCC απειλούν την χώρα μας
Ακραία ομάδα Αλβανών κατέβασε και έσκισε την Ελληνική Σημαία στους Γεωργουτσάτες Δρόπολης, προκαλώντας και πάλι τους Βορειοηπειρώτες που ζουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Η πράξη συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή των Βαλκανίων, με τους Αλβανούς όπως όλα δείχνουν να είναι έτοιμοι να βάλουν φωτιά στην περιοχή.

Μάλιστα όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση που ακολουθεί, ομιλούν για Τσαμουριά και ισχυρίζονται πως… καταπιέζονται τα δικαιώματά τους. Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των αλβανών. Επίσης ζητά να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες.


Όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να μπλέξουν και την Ελλάδα σε όλο το σκηνικό, ενώ πρέπει να μας ανησυχεί και η σημερινή αποκάλυψη του pentapostagma.gr, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιούνται και επανδρώνουν τις τάξεις του UCK χιλιάδες πολίτες από πέντε χώρες των Βαλκανίων.

Τονίζεται ότι από το τον πόλεμο του 1999 υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτες αποθήκες οπλισμού και στις πέντε χώρες σε ειδικές υπόγειες κρύπτες για περιπτώσεις όπως αυτή που υπάρχει εδώ και μια εβδομάδα .

Εδώ και μερικές ώρες έχουμε κινητοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας από Αλβανούς μαχητές «από όλα τα εδάφη» σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο πάντα ( εννοούν τις 5 χώρες) και την ενδεχόμενη μετακίνηση τους στο Κοσσυφοπέδιο μέσω των συνόρων .

Οι Αλβανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι σε δύσκολη θέση και σε μεγάλο κίνδυνο λόγω ακριβώς της σερβο-ρωσικής συμμαχίας, αλλά παρόλα αυτά ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ την κατάταξη των εθελοντών τους για την υπεράσπιση της « μεγάλης πατρίδας» , όπως αναφέρουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ψευτοτσάμηδων όπως διαβάζουμε στο himara.gr:

«Χθες κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία.

Ο Ταχιρ Βελίου Πρόεδρος ΚΕΑ 


Όπως αντιλαμβάνεστε οι Αλβανοί θα θέζουν ζητήματα στο άμεσο μέλλον, ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα πυρήνες του UCC.

Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο – Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες. Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος.

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία είναι απόλυτα σίγουρο πως:

•Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK.
•Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία.
•Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής.
•O UCC ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Πριν περίπου δύο χρόνια, είχαν βγει και δημοσιεύματα για την δράση του UCC στην περιοχή μας. Από το 1999 ως σήμερα έχουν οργανωθεί πυρήνες, που καθένας έχει πέντε και έξι μέλη, «αυτονομιστές», και συνολικά δεν αριθμούν περισσότερα από 150 άτομα. Κάποια από τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη προέρχονται από σκληροπυρηνικούς αντάρτες του UCK, δηλαδή του υποτιθέμενου Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος ευθύνεται για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Στελέχη του αποκαλούμενου UCC έχουν εντοπιστεί κυρίως στις περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνδέονται ακόμα και με εγκληματικές οργανώσεις.Βασική πηγή ήταν τα τυφέκια και το υλικό που αποσπάστηκε από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού κατά την εξέγερση του 1997. Σε δεύτερο επίπεδο, είχαν συλλεχθεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον UCK, ενώ υπάρχουν όπλα που, όπως εκτιμάται, προέρχονται από τη Βοσνία και την Κροατία. Πριν δύο χρόνια άντρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη, με σημαντικό υλικό, το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένο.

Ειδικότερα, βρέθηκαν τρία τυφέκια τύπου ΑΚ-74 καλάσνικοφ, ένα τυφέκιο τύπου Μάνλιχ, τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διάφορων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, συνολικού βάρους μισού κιλού. Πριν από μερικά χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του φθινοπώρου του 2008, στα Δολιανά Ιωαννίνων είχε ανακαλυφθεί άλλη μία κρύπτη όπλων (με ανάλογο υλικό), ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή.


πηγή:
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive