Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Λε Πεν: «Ολιγαρχικό κουρέλι η σημαία της ΕΕ»!
Εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πέν θα πάρει αρκετές ψήφους για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, όμως η απόσταση από τους άλλους υποψηφίους έχει μειωθεί και η ρητορική του κόμματός της έχει οξυνθεί.

«Θα δείτε, σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι»,
δήλωσε ο υπαρχηγός της Λε Πέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, για τη σημαία της ΕΕ σε μήνυμά του στο Twitter.

Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία, το οποίο ανέφερε: «Υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».


Με το μήνυμα αυτό η Επιτροπή αναφερόταν στο αίτημα που διατύπωσε η Λε Πέν το βράδυ της Τρίτης στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο επρόκειτο να δώσει συνέντευξη. Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς είχε ζητήσει να αφαιρεθεί από το πλατό της συνέντευξης η σημαία της ΕΕ και να παραμείνει μόνο η σημαία της Γαλλίας.

«Θέλω να είμαι η πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν θέλω να είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρώ ότι η ΕΕ έχει κάνει πολλή ζημιά στη χώρα μας», δήλωσε η Λε Πέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει το αίτημά της για την αφαίρεση της σημαίας της ΕΕ από το φόντο.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive