Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αποκάλυψη Βόμβα! Τούρκοι αγοράζουν «άσυλο» στην Ελλάδα επενδύοντας σε ακίνητα


Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία πολλοί ευκατάστατοι Τούρκοι πολίτες αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα και έλαβαν άδεια διαμονής, μέσω του γνωστού προγράμματος Golden Visa.

Τα στοιχεία της Enterprise Greece σχετικά με την πορεία του προγράμματος χορήγησης αδειών διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα, είναι αποκαλυπτικά ως προς την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα των Τούρκων υπηκόων.

Απαντώντας σε αίτημα του CNN Greece η Enterprise Greece παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν πως ο αριθμός των αδειών που έχουν χορηγηθεί σε Τούρκους υπηκόους με την ιδιότητα του επενδυτή (ιδιοκτήτη ακινήτου) από το 2014 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2017 ανέρχονται σε 49. Αθροίζοντας τα μέλη των οικογενειών των Τούρκων επενδυτών (ανιόντες, σύζυγοι, ανήλικα τέκνα, τέκνα έως 21 ετών), ο αριθμός των αδειών διαμονής που έχουν χορηγηθεί για την ίδια περίοδο ανέρχεται συνολικά σε 128.

Εκτίναξη μετά το πραξικόπημα

Ωστόσο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τα μεγέθη εκτινάχθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που επεξεργάσθηκε η Enterprise Greece, ο αριθμός των αδειών που είχαν χορηγηθεί σε Τούρκους υπηκόους με την ιδιότητα του επενδυτή ανερχόταν στα τέλη Μαΐου 2016 σε 21, ενώ συνυπολογίζοντας και τα μέλη οικογένειας, ο συνολικός αριθμός διαμορφωνόταν κατά την περίοδο εκείνη σε 53.

Από το Μάιο του 2016 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2017 σημειώθηκε υπερδιπλασιασμός των αδειών που χορηγήθηκαν σε Τούρκους υπηκόους, καθώς από 21 άδειες αυτές αυξήθηκαν σε 49 σε επίπεδο επενδυτών!

Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο 9μηνο σε μηναία βάση 3 Τούρκοι πολίτες κατά μέσο όρο αποκτούσαν άδεια διαμονής στη χώρα με Golden Visa, επενδύοντας αθροιστικά 750.000 ευρώ ή 250.000 ευρώ έκαστος. Συνολικά Τούρκοι υπήκοοι έχουν επενδύσει τουλάχιστον 12.250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσουν Golden Visa. Εξ αυτών των χρημάτων τα 7.000.000 ευρώ έχουν επενδυθεί το τελευταίο 9μηνο στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive