Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η Original στο πλευρό της μονής Εσφιγμένου ενάντια στα ΜΑΤ



Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οπαδοί των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου, σε ένδειξη συμπαράστασης για τη βαριά καταδίκη στον ηγούμενο της μονής Μεθόδιο και σε έναν ακόμη μοναχό για ρίψη μολότοφ.


Μάλιστα, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν 20 με 30 μέλη της Original 21 ανέβηκαν τις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανέβασαν πανό που έγραφε: «Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου».



Την ώρα που οι διαμαρτυρόμενοι κατέβαιναν τα σκαλιά, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, σταμάτησαν τα μέλη της Original 21 και τους πήραν το πανό. Ακολούθησε κυνηγητό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαμαρτυρόμενους. Τα ΜΑΤ «απομόνωσαν» δυο άτομα, τα οποία στην συνέχεια άφησαν.





Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιείται κατάληψη στη μονή αυτή από ζηλωτές μοναχούς, με αποτέλεσμα αντιπαραθέσεις και επεισόδια στην μοναστική κοινότητα. Οι δυο μοναχοί καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξης επειδή το 2013 υπήρξαν επεισόδια, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ' εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.




Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive