Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Σε Εταιρία-Φάντασμα Θα Πήγαιναν τα €4,000,000 της Ρόδας του Καμίνη; Παρέμβαση Εισαγγελέα



Χρυσά κέρδη πίσω από την ακίνητη ρόδα του Καμίνη!
Αποκάλυψη! Οι υπηρεσίες καλούνται να εγκρίνουν την εγκατάσταση που είχαν απορρίψει το 2012 λόγω επικινδυνότητας

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της... ακίνητης Ρόδας του Καμίνη στην πλατεία Συντάγματος. Αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, ο δήμαρχος Αθηναίων εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και προτίμησε να κάνει Χριστούγεννα στην Ισπανία. 

Άφησε ωστόσο πίσω του τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Χρήστο Τεντόμα, εκδίδοντας ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη λήψη μέτρων ασφαλείας! Τα μέτρα αυτά ωστόσο έπρεπε να έχουν λάβει προτού στήσουν τη ρόδα, αφού είχαν επί μήνες το θέμα στα «χέρια» τους.
Εξάλλου, η πανάκριβη εορταστική εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων είχε και το σύνθημά της, που ήταν «Χριστούγεννα με Θέα»! Ομως όχι τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι η μόνη θέα θα είναι τα σίδερα του Καμίνη.
Ωστόσο το ζήτημα φαίνεται ότι έχει μείζονες οικονομικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία διαθέτουμε, οι εταιρίες αναμένουν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων, αφού η «δωρεάν» προσφορά ίσχυε μόνον για την περίοδο των εορτών. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τις καθυστερήσεις «ροκανίζεται» ο χρόνος ώστε να φτάσει η 20ή Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία αρχίζει το «εισιτήριο». 

Ο προσδοκώμενος τζίρος για διάστημα δύο μηνών είναι 3.000.000 ευρώ, ενώ στην προσφυγή που έχει καταθέσει μία από τις εταιρίες στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθηνών αναφέρεται ότι προβλεπόταν η έναρξη λειτουργίας της να γίνει στις 8 Δεκεμβρίου και τα προσδοκώμενα οφέλη να ανέλθουν στα 4.000.000 ευρώ!

Στην ίδια προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, καταγγέλλεται ότι η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Χρ. Τεντόμας «δεν καλύπτει τα διεθνή πρότυπα και τις προδιαγραφές αντίστοιχων διαγωνισμών σε άλλες πόλεις της Ευρώπης». Αρα ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης.




Καταγγελία
Καταγγέλλεται επίσης ότι ο ανάδοχος του έργου, η μεταφορική - ναυτιλιακή εταιρία Venus WF A.E., «απαρτίζεται μόνο από έναν εργαζόμενο και συγκεκριμένα τον ραδιοφωνικό παραγωγό Perry Oerlemans»! Εν τω μεταξύ στις διαδικασίες μεσολάβησης για την ανάληψη του έργου από τον προαναφερόμενο φέρεται εμπλεκόμενος και σύμβουλος επικοινωνίας υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αναζητούν εκ των υστέρων τρόπους νομιμοποίησης της χωρίς άδεια εγκατάστασης της ρόδας σε μισό στρέμμα της πλατείας Συντάγματος. 

Σημειωτέον ότι, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί επισήμως στις υπηρεσίες, το 2012 είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την εγκατάσταση «τροχού παρατήρησης» στον Δήμο Αθηναίων αλλά είχε απορριφθεί κάθε συζήτηση για την τοποθέτηση τροχού, διότι «μια τέτοια εγκατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη στατικότητα των χώρων με πιθανές καθιζήσεις αυτών, λόγω ύπαρξης υπόγειων εγκαταστάσεων»! Τώρα οι ίδιες υπηρεσίες προφανώς καλούνται να διαψεύσουν τον εαυτό τους θεωρώντας ότι εξέλιπε ο κίνδυνος. Κατόπιν τούτων εντύπωση προκαλεί το γεγονός της προστασίας της οποίας τυγχάνει ο Γ. Καμίνης, αφού καμιά υπηρεσία ή εισαγγελική Αρχή δεν έχει ακόμη παρέμβει. Πηγή


Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καμίνη- Παρέμβαση Εισαγγελέα για το αίσχος της Ρόδας

Παρέμβαση του Προϊσταμένου Εισαγγελέα Πρωτοδικων Ηλία Ζαγοραίου κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προκάλεσε το θέμα της Ρόδας, αφού διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες του Γ.Καμίνη ως προς το αν έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας, καθώς και το ενδεχόμενο οικονομικού σκανδάλου κατά την απευθείας ανάθεση του Πρωτοχρονιάτικου εορτασμού με κόστος που ξεπερνάει τα €170.000.

Εταιρίες διοργανώνουν αντίστοιχες συναυλίες με το 1/5 του ποσού, αλλά το σκάνδαλο δεν σταματάει εκεί καθώς ο Δήμαρχος έδωσε απευθείας το έργο σε διαδικτυακό ιστότοπο που πωλεί θεατρικά εισιτήρια!

Σύμφωνα με το netakias.com, η διοργανώτρια εταιρία εδρεύει στην ίδια διεύθυνση με την εταιρία που σχετίζονται καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, ενώ τελείως “συμπτωματικά” στην ίδια οδό βρίσκεται κι ο σταθμός που θα κάνει την αναμετάδοση, αντί για την ΕΡΤ και μάλιστα αντί να πληρώσει θα πληρωθεί επιπλέον 6.500 ευρώ για το βαν που θα έχει για την αναμετάδοση!

Δηλαδή αντί να γίνει διαγωνισμός και να πληρώσουν για το ποιος τηλεοπτικός δίαυλος θα αναμεταδόσει τους εορτασμού, και έτσι να γεμίσουν τα ταμεία του Δημου, το ACTION24 θα πάρει το «τηλεοπτικό προϊον» δωρεάν και θα πληρωθεί και από πάνω για ένα βαν!

Το ΑCTION24, όπως είναι γνωστό, είναι του Δον Παναγιωτάκη, συζύγου της κ. Κούρκουλα, φίλης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο σπίτι της οποίας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, έγιναν όλες οι “αθέατες” διεργασίες για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο το 2010, αλλά και νωρίτερα το 2007!

info: Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων. 

Το κανάλι πέρασε στα χέρια του κ. Παναγιωτάκη ο οποίος ελέγχει όλα Αθηναϊκά Θέατρα, με έδρα το City Link της Πειραιώς και έδρα δραστηριοτήτων της κ. Σταικου, συζύγου Μιχ Σάλλα, με “εξαγορά” των μετοχών από τον φυγόδικο εξαφανισμένο Π. Κυριακίδη, το δεξί χέρι του Λαυρεντιάδη της Proton!

 Την ανακεφαλαιοποίηση της οποίας είχε εγκρίνει παρά τις εκθέσεις της ΤτΕ ( Γ. Προβόπουλος) τότε ο Ευ. Βενιζέλος ως ΥπΟικ, με αποτέλεσμα τελικά η τράπεζα να εκκαθαριστεί, ο Λαυρεντιάδης να παραμένει στη φυλακή για σκάνδαλα, το ελληνικό δημόσιο να έχει ζημιωθεί δις. 

Οι συνεργάτες του Λαυρεντιάδη να ειναι καταζητουμενοι κάπου στην Λατ. Αμερική και το Action24 να αποτελεί το “καταφύγιο” όλων των εκσυγχρονιστών, νεοφιλελέ, κεντροαριστερών, τύπου Ελιάς και “58”! Πηγή


Share:

2 σχόλια:

FACEBOOK

Blog Archive