Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ο τουρκικός στρατός χάνει στη βόρεια Συρία και ζητά βοήθεια από τον “διεθνή συνασπισμό”!



“Μπαστούνια” τα βρήκε στη βόρεια Συρία ο “ανίκητος” τουρκικός στρατός που μετρά απώλειες και “εξαφανίσεις” στρατιωτών του. Το καθεστώς Ερντογάν σε απόγνωση κάλεσε σήμερα τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να παράσχει αεροπορική υποστήριξη στους μαχητές που πολιορκούν τη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,δήλωσε ότι “ο διεθνής συνασπισμός πρέπει να εκτελέσει το καθήκον του όσον αφορά την αεροπορική υποστήριξη στη μάχη που δίνουμε στην Αλ Μπαμπ. Το να μην παρέχει την αναγκαία υποστήριξη είναι απαράδεκτο”.

Οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία πολιορκούν την πόλη αυτή εδώ και πολλές εβδομάδες, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” που εξαπέλυσε η Άγκυρα πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες προκειμένου να εκδιώξει τους σουνίτες τζιχαντιστές και τους Κούρδους μαχητές από τα σύνορά της με τη Συρία.

Ο Καλίν είπε ότι στις πρόσφατες επιχειρήσεις γύρω από την Αλ Μπαμπ έχουν “εξουδετερωθεί” συνολικά 226 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive