Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ








Ούτε που θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς πριν από μερικές δεκαετίες ότι θα έφταναν σήμερα στο σημείο αυτό μέσα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας την πόλη του φωτός, το Παρίσι, οι Γαλλίδες γυναίκες να αισθάνονται την καταπίεση της μουσουλμανικής Σαρίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το ρεπορτάζ μιας Γαλλίδας στην καρδιά του Παρισιού στην περιοχή του Σαιν Ντενί, θέλησε να επισκεφτεί μια καφετέρια. Στην είσοδο όμως μουσουλμάνοι την σταμάτησαν με περισσό θράσος, λέγοντας την κατάμουτρα ότι δεν μπορεί να μπει μέσα και ότι οι γυναίκες είναι μόνο για το σπίτι επομένως δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνες και να πηγαίνουν στις καφετέριες.



Οι Γαλλίδες γυναίκες έχουν ξεκινήσει μια αντεπίθεση για να επανακτήσουν περιοχές της χώρας τους οι οποίες έχουν μετατραπεί σε no-go ζώνες.

Μια ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών οργανώνει παρελάσεις και διαμαρτυρίες σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τους δρόμους σε περιοχές που έχει επικρατήσει η ισλαμική κυριαρχία. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιες, αυτές οι περιοχές έχουν γίνει εντελώς ανδροκρατούμενες.

Η ομάδα αυτή με την ονομασία «La Brigade des Mères»( Ταξιαρχία των Μητέρων), η οποία αποσκοπεί να αποκαταστήσει την ισότητα των δύο φύλων στις «προβληματικές» γειτονιές της Γαλλίας, λέει πως οι γυναίκες σε πολλές κοινότητες φοβούνται πλέον αρκετά να βγουν έξω επειδή συμμορίες νεαρών αντρών έχουν αποκλείσει τους δρόμους.

Ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ το οποίο συντάχτηκε από το τηλεοπτικό κανάλι France 2, δείχνει πως οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες σε μπαρ και καφετέριες σε περιοχές με πολλούς μουσουλμάνους. Οι μουσουλμάνοι άντρες είναι ανοιχτά εχθρικοί στην παρουσία των γυναικών σε δημόσιους χώρους.

Ο Pascale Boistard, υπουργός των δικαιωμάτων των γυναικών, δήλωσε: «Υπάρχουν πλέον περιοχές στη χώρα μας όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν».

Οι ανησυχητικές αυτές αποκαλύψεις ήρθαν στη δημοσιότητα σε μια πολιτικά ευαίσθητη περίοδο για τη Γαλλία, η οποία θα διεξάγει προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο με την αρχηγό Μαρί Λε Πεν να ανεβάζει πολύ ψηλά τα ποσοστά της και να διεκδικεί ακόμα και την προεδρία. Η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες και τα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας σε Παρίσι και Νίκαια, είχαν σαν αναπόφευκτη συνέπεια η γαλλική κοινωνία να σκληρύνει την στάση της απέναντι τους, γεγονός που ευνοεί φυσικά την Μαρί Λεπέν και τις πολιτικές τις θέσεις.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ δύο θαρραλέες γυναίκες από την Ταξιαρχία των Μητέρων με κρυφές κάμερες αποφάσισαν να πάνε στο Σεβράν, ένα προάστιο στο Παρίσι φημισμένο για τον μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων του.

Οι γυναίκες αυτές, η Nadia Remand και η Aliza Sayah επισκεύτηκαν τους δρόμους και τις καφετέριες του περιβόητου προαστίου ώστε να σχηματίσουν μια εικόνα για το πόσο ευπρόσδεκτες είναι οι γυναίκες εκεί.



Η Nadia Remand και η Aliza Sayah, από την ομάδα La Brigade des Mères(Ταξιαρχία των Μητέρων), οι οποίες δεν ήταν καλοδεχούμενες στο προάστιο του Παρισιού.

Μόλις εισήλθαν σε ένα μπαρ, το οποίο ήταν γεμάτο με νέους άντρες ,ο ιδιοκτήτης τις ρώτησε τι ζητούν και αν περίμεναν κάποιον άντρα. Αφού οι γυναίκες απάντησαν θετικά ότι περίμεναν κάποιον άντρα, τις συμβούλεψε να περιμένουν έξω καθώς υπάρχουν άντρες μέσα.


Οι γυναίκες οργανώνουν διαμαρτυρίες στη Λυών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.


Αντιμέτωπες με τους ιδιοκτήτες των μπαρ οι οποίοι δέχονται μόνο άντρες.

Όταν οι δύο γυναίκες αντέτειναν πως είναι απόλυτα φυσιολογικό τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες να βρίσκονται σε ένα μπαρ μαζί, ένας άλλος νεαρός άντρας τους φωνάζει «Εδώ είναι άντρες».

Τον ρώτησαν τότε γιατί θεωρούσε την παρουσία τους κάτι τόσο ασυνήθιστο, εφόσον και ο ίδιος θα έβγαινε έξω με μια γυναίκα συγγενή του. Εκείνος απάντησε τότε πως η ξαδέρφη του μένει σπίτι. Συνέχισε λέγοντας; «Σε αυτό το καφενείο δεν υπάρχει καμία μίξη αντρών με γυναίκες. Στο Σεβράν βρίσκεστε, όχι στο Παρίσι. Είναι διαφορετική νοοτροπία».

Ύστερα από αυτήν τη συζήτηση, οι γυναίκες ισχυρίστηκαν πως η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να φέρει ιμάμηδες για να καθησυχάσουν τις θρησκευτικές εντάσεις που υπήρχαν το 2005, συνέβαλε ώστε μια πιο σκληροπυρηνική μορφή του Ισλάμ να πάρει την κυριαρχία.


Στη Λυών της Γαλλίας οι γυναίκες πλέον φανερά αλλάζουν την εμφάνιση τους λόγω φόβου βιασμού από τους μουσουλμάνους.

Μια γυναίκα χαρακτηριστικά ομολόγησε στον ρεπόρτερ πως φοράει φαρδιά παντελόνια ενώ αποφεύγει το μακιγιάρισμα και τις φούστες φοβούμενη να μην τραβήξει την προσοχή.

Παρόλα αυτά, γυναίκες νοτιότερα της πόλης, αντεπιτίθενται προσπαθώντας να ελευθερώσουν τις γειτονιές τους πριν μετατραπούν σε no-go ζώνες.

Μια τοπική ομάδα γυναικών, η Collectif des Femmes, συχνά οργανώνει παρελάσεις σε δρόμους και καφενεία όπου συχνάζουν μόνο μουσουλμάνοι άντρες.

Η Brigitte Desmet, μια από τις αρχηγούς της κίνησης, αναφέρει πως οι διαμαρτυρίες δεν γίνονται ως επίθεση προς τους μουσουλμάνους, παρά για να τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στην γαλλική κοινωνία και να μην αποκόπτονται από αυτήν.


Το ενδιαφέρον είναι ότι με πρόφαση αυτήν την κατάσταση της βιαίας επιβολής των μουσουλμανικών προτύπων και την κατακόρυφη αύξηση γενικά της βίας στην Γαλλία, το καθεστώς έχει βρει την ευκαιρία να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, να κατεβάσει δηλαδή στρατό στους δρόμους των πόλεων να κάνει ανεξέλεγκτες εφόδους μέσα σε σπίτια και γενικά να καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.



Αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν την γαλλική ονομασία Opération Sentinelle. Το εκπληκτικό είναι ότι η κατάσταση αυτή νομιμοποιήθηκε και στην γαλλική Βουλή όπου 288 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μόνο 33 ψήφισαν κατά.





Ο ίδιος ο Φρανσουά Ολλάντ, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί με κάθε μέσον τις τρομοκρατικές ενέργειες που μπορεί να έχουν και άρωμα προβοκάτσιας για την κατάργηση κάθε δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις εξουσίες που τους έδωσε ο νόμος για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 έγιναν 3.594 έφοδοι σε ιδιωτικές κατοικίες.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφορμήσεις έγιναν σε σπίτια ατόμων που είναι ενάντια στο καθεστώς της καταπίεσης των δημοκρατικών ελευθεριών και σε άτομα που αγωνίζονται κατά της καταστροφικής ευρωπαϊκής πολιτικής της λιτότητας. Από αυτές τις εφόδους συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν με εντελώς αυθαίρετο τρόπο 429 άτομα. Αυτή είναι η δημοκρατία της Ευρώπης της Σαρίας.


Λαθρο, ανοιχτά σύνορα, πολυπολιτισμός. Η Γαλλία πλέον εκτός από μια χώρα πλημμυρισμένη με μετανάστες έχει μετατραπεί σε μια χώρα συμμοριών μαφίας ενώ κάθε έλεγχος έχει χαθεί. Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε τις εγκληματικές ομάδες και τις δράσεις τους στο Παρίσι.


ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive