Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ερευνητές αποκαλύπτουν: Τι ήταν το «άστρο της Βηθλεέμ»



Για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου, οι ειδικοί μελέτησαν μια σειρά από ιστορικά και αστρονομικά αρχεία, και κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι το «άστρο της Βηθλεέμ» ήταν στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση, όπου ο Ήλιος, Δίας, Σελήνη και ο Κρόνος ευθυγραμμίζονται στον αστερισμό του Κριού.

Εδώ και δεκαετίες, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν τις θεολογικές μαρτυρίες για το «Αστέρι της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο Ιησού.
Τώρα, μια θεωρία έρχεται να αναζωπυρώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των θεολόγων και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς υποστηρίζει ότι το «Άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν καν αστέρι!
Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο!



Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού.

Ο Γκραντ Μάθιους, καθηγητής θεωρητικής αστροφυσικής και κοσμολογίας του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου της Νότρε Νταμ, ερευνά το «Άστρο της Βηθλεέμ» για περισσότερο από δέκα χρόνια.

«Αστρονόμοι, ιστορικοί και θεολόγοι έχουν πολλές φορές διατυπώσει ερωτήματα για το “Χριστουγεννιάτικο Αστέρι”» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Πότε εμφανίστηκε; Πώς έμοιαζε; Ανάμεσα σε δισεκατομμύρια αστέρια εκεί έξω, ποιο ήταν αυτό που ήταν τόσο λαμπερό εκείνη την ημέρα;».



Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τον ειδικό, η σπάνια αυτή ευθυγράμμιση. Τόσο σπάνια, που η ανθρωπότητα δεν θα ξαναδεί αντίστοιχη για τουλάχιστον 16.000 χρόνια. Ωστόσο, ακόμη και τότε η εαρινή ισημερία δεν θα βρίσκεται στον αστερισμό του Κριού.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί υπολόγισαν ότι δεν θα συμβεί για 500000 χρόνια στο μέλλον καμία ευθυγράμμιση όπως αυτή που είναι γνωστή ως το αστέρι των Χριστουγέννων.

Ο ερευνητής έχει ήδη ξεκινήσει να συγγράφει βιβλίο με τα ευρήματά του, τα οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσουν να εξηγηθεί η πραγματική φύση του «αστεριού».




πηγη:  
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive