Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση στις απελάσεις απο την Μοσχα:“Ομάδα αποτυχημένων κυβερνούσε 8 χρόνια τις ΗΠΑ”



Ιδιαίτερα απαξιωτικές εκφράσεις χρησιμοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αντιδρώντας στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

“Οι άνθρωποι που παρέμειναν στον Λευκό Οίκο επί οκτώ χρόνια δεν είναι κυβέρνηση, είναι μια ομάδα αποτυχημένων στην εξωτερική πολιτική, κακόβουλων και κοντόφθαλμων … Σήμερα ο Ομπάμα το παραδέχτηκε αυτό επίσημα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αφού δεν κατάφερε να καταγραφεί στην ιστορία της προεδρίας του κανένα επίτευγμα στον διεθνή στίβο, αυτός ο νομπελίστας κατάφερε, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο να την αμαυρώσει…Από αυτή την ομάδα είναι να λυπάσαι μόνο τον Κέρι. Δεν ήταν σύμμαχός μας, αλλά προσπάθησε να είναι επαγγελματίας και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ως άνθρωπος”, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχαροβα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.


Αφού πλέκει το εγκώμιο του αμερικανού ΥΠΕΞ, η Ζαχάροβα συνεχίζει γράφοντας ότι “σήμερα ο αμερικανικός λαός ταπεινώθηκε από τον ίδιο του τον πρόεδρο. Όχι από τη διεθνή τρομοκρατία ή από τα στρατεύματα του εχθρού. Η Ουάσιγκτον δέχτηκε χαστούκι από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο οποίος αύξησε σε υπέρτατο βαθμό τα επείγοντα ζητήματα για την επόμενη ηγεσία”.


“Η αυλαία έπεσε. Η κακόγουστη παράσταση τελείωσε. Όλος ο κόσμος, από την πλατεία ως τον εξώστη, παρατηρεί ένα συντριπτικό πλήγμα που κατάφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και η ημιμαθής ομάδα του στην εξωτερική πολιτική στο κύρος της Αμερικής και στην ηγεσία της, που αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο το κύριο μυστικό της, η ιδιαιτερότητα του οποίου ήταν να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Και κανένας εχθρός των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα”, συνέχισε στο Facebook η Ζαχάροβα.


Αντίποινα με απελάσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και να απαγορεύσει στα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν μια ‘ντάτσα’ και μια αποθήκη στη Μόσχα ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, σύμφωνα με τα πρακτορεία, ότι είχε προτείνει τα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητο το θέμα των κυρώσεων και ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία ενεπλάκη στις αμερικανικές εκλογές είναι αβάσιμοι.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive