Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ CIA: «ΕΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΕΥΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ»





Αυτό έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρώην αξιωματούχος της CIA και «ανεξάρτητος» υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Evan McMullin, καθώς φαίνεται ότι θορυβήθηκε με την πρόσφατη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας του «ακροδεξιού» κόμματος της Αυστρίας (Κόμμα των Ελευθέρων του Χάινζ Κρίστιαν Στράχε) με το κόμμα του Πούτιν, καθώς και με την συνάντηση του με την ομάδα Trump στη Νέα Υόρκη.


Ο David Evan McMullin (γεννημένος στις 2 του Απριλίου του 1976), πρώην αξιωματικός επιχειρήσεων της CIA, Μορμόνος στο θρήσκευμα, υπηρέτησε ως επικεφαλής σύμβουλος πολιτικής για την Διάσκεψη των Ρεπουμπλικάνων (House Republican Conference) στην Βουλή των Αντιπροσώπων και υπήρξε ανώτερος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Εργάστηκε επίσης για μικρό χρονικό διάστημα ως «επενδυτικός τραπεζίτης» για λογαριασμό της Goldman Sachs μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Είναι επίσης μέλος του πανίσχυρου Council on Foreign Relations (CFR), βασικό μοχλό προώθησης της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.

Τον Αύγουστο του 2016, ο McMullin ξεκίνησε μια προεδρική εκστρατεία για τις εκλογές για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ως «ανεξάρτητος υποψήφιος», επιτιθέμενος κατά κύριο λόγο – αν όχι αποκλειστικό – στον Τραμπ, θέλοντας να κερδίσει τις ψήφους των «συντηρητικών», αλλά έχασε.

Για υπαρχηγό της προεκλογικής του εκστρατείας διάλεξε μία Εβραιο-Αμερικάνα, την Mindy Finn.
Η 35χρονη Finn, παρουσιάστηκε ως πρόεδρος και ιδρύτρια μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στόχο έχει «να προωθήσει τη συζήτηση του φεμινισμού». Πριν από τον McMullin, η Finn, είχε εργαστεί για τον Mitt Romney (επίσης Μορμόνο) και τον George W. Bush.

Η Finn στις δηλώσεις της στάθηκε στον αγώνα κατά του Τραμπ δηλώνοντας στην ιστοσελίδα voices.neverTrump.com. «Όταν βλέπω έναν άνθρωπο… να ανεγείρει ψηλά οικοδομήματα στο όνομα της δύναμης, ενώ απειλεί να εξορίσει ολόκληρες θρησκείες από τη χώρα μας, δεν κουνάω απλώς το κεφάλι μου με αηδία. Φοβάμαι». (Προφανώς, η «ανησυχούσα» κυρία Finn δεν ενημερώνεται επαρκώς για το τι γίνεται στην πατρίδα της το Ισραήλ).

Ο ίδιος ο McMullin, σπούδασε στο Ισραήλ. Χαρακτήρισε τις σπουδές του στο Ισραήλ «ένα τέλειο επιστέγασμα στα μαθήματα που είχα κάνει στο Πρόβο της Γιούτα».


Ο McMullin γεννήθηκε στο Πρόβο της Γιούτα. Η πολιτεία της Γιούτα είναι γνωστόν ότι αποτελεί την «πρωτεύουσα» της αίρεσης των Μορμόνων (επίσημη ονομασία: «Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Εσχάτων Ημερών»). Οι Μορμόνοι έχουν μια μακρά ιστορία αγάπης προς τους Εβραίους. Ο Μορμόνος γερουσιαστής από την Γιούτα Orrin Hatch, φοράει ακόμα ένα Mezuzah (ιουδαϊικό φυλακτό) γύρω από το λαιμό του και είχε γράψει ένα τραγούδι με τίτλο «οκτώ ημέρες της Χανουκά».

Ο McMullin γεννήθηκε σε μία οικογένεια Μορμόνων και ο ίδιος μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο πέρασε δύο χρόνια στη Βραζιλία ως ιεραπόστολος των Μορμόνων.

Το 1997, άρχισε να παρακολουθεί το Πανεπιστήμιο Brigham Young, όπου έκανε μια θερινή πρακτική με τη CIA κάθε χρόνο, κατά την διάρκεια της φοίτησής του

Πέρασε ένα χρόνο στο Ισραήλ και στην Ιορδανία και υπηρέτησε εθελοντικά ως αξιωματικός σε κέντρο προσφύγων για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Το 2001 ξεκίνησε την επίσημη εκπαίδευσή του με τη CIA για να αναλάβει δράση.

Αν και οι Μορμόνοι θεωρούνται «αυστηροί» στο θέμα του «γάμου» των ομοφυλόφιλων, (αν και τα τελευταία χρόνια τα έχουν γυρίσει) ο McMullin είπε το 2016 ότι αν και πιστεύει στον «παραδοσιακό» γάμο, «σέβεται» την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία έκρινε ότι τα ζευγάρια ίδιου φύλου έχουν συνταγματικό δικαίωμα να «παντρευτούν». Ίσως ρόλο στις απόψεις του έπαιξε η μητέρα του η οποία στην πορεία έγινε ομοφυλόφιλη και έκανε μάλιστα «γάμο» με γυναίκα αφότου χώρισε τον πατέρα του.

Για το «εμφύλιο» πόλεμο στην Συρία, ο McMullin ζητούσε με φανατισμό την «ανάληψη διεθνούς δράσης που θα σταματήσει τη σφαγή αθώων Σύρων από τον Assad» και «θα τον οδηγήσει έξω από τη χώρα». Ο McMullin υποστήριξε επίσης ότι «θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα για να στηρίξουμε την μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση».

Μετά την αναχώρηση από τη CIA και την αποφοίτησή του από τη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια το 2011, ο McMullin άρχισε να εργάζεται για την Goldman Sachs.
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg είπε ότι αισθάνεται «υπερήφανος» για όσα έμαθε στην Goldman Sachs.

Παρόλα αυτά λίγο πριν αποφασίσει να ριχτεί στην προεκλογική μάχη και να γίνεται ευρύτερα γνωστός θεώρησε σοφό να αφαιρέσει από το προφίλ του στο twitter κάθε αναφορά σε αυτήν.

Φαίνεται τελικά ότι δεν είναι και πολύ υπερήφανος ή μάλλον δεν θέλει να τον συνδέσει ο κόσμος με την Goldman Sachs …

ΠΗΓΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive