Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!




Άρθρο σεισμός δημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal, το οποίο παραθέτει ως πηγή Έλληνες Αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για το χρόνο των εκλογών και θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων τον Γενάρη.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στην άρνηση της Ελλάδας να υποχωρήσει στη διαμάχη με τους δανειστές, καθώς οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού (13η σύνταξη και ΦΠΑ) έχουν εξοργίσει τη Γερμανία, που πίεσε να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.



«Η Αθήνα υποστηρίζει από την πλευρά της πως η υπεραπόδοση των εσόδων επιτρέπει ένα κοινωνικό πακέτο μέτρων, χωρίς να ξεφεύγει από τις μνημονιακές της υποχρεώσεις. Ένας πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην Αθήνα- Ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται και πάλι το ρίσκο για μια νέα κρίση στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις δεσμεύσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητάς του στην χώρα που μαστίζεται από την ύφεση» τονίζει το άρθρο.

Η αμερικανική εφημερίδα συνεχίζει και αναφέρει πως όποια κυβέρνηση και αν αναλάβει την εξουσία θα αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες και από το ΔΝΤ και από τη Γερμανία.



Τέλος η WSJ αναφέρεται και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο , όπου σύμφωνα με πηγές από την Ελλάδα, θα της εξηγήσει ότι τα πολιτικά όρια για επιπλέον λιτότητα σε μια κοινωνία που επί χρόνια υποφέρει είναι συγκεκριμένα. Παρόλ’ αυτά η ανταπόκριση της Μέρκελ απέναντι σε ανάλογα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, όπως έχει δείξει η προϊστορία, είναι χλιαρή, παραπέμποντας τέτοιες αποφάσεις και συζητήσεις στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.



H Eλλάδα σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ πριν τις γερμανικές εκλογές!
Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι, εκτός από χρεοκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες…

Όπως διαβάσαμε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Τόμσεν και του είπε να αποσυρθεί από την Ελλάδα η οποία επιστρέφει σε Εθνικό Νόμισμα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.

Τόσο ο Τόμσεν όσο και η Λαγκάρντ βλέπουν την Ελλάδα να επιστρέφει στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές κάτι που θα απογειώσει τα ποσοστά της Μέρκελ και φυσικά θα ενισχύσει τη δημοφιλία του Σόιμπλε.
-Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι-εξομολογείται ο Πολ Τόμσεν σε Ελλληνα δημοσιογράφο-εκτός από χρεοκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές. Εκτός αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να τις χάσει μέσα στον Ιανουάριο. Στην συνέχεια δεν θα μπορεί να προλάβει τις καταιγιστικές εξελίξεις…


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive