Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΟΚ» ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΠΟΦΩΡ… ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ «ΣΗΜΑΣΙΑ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!



Σαν άλλο ένα σοκ από ελληνικής πλευράς παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι πρώτοι δικασθέντες τρεις Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορηθήκαν για συμμέτοχη στο αποτυχών πραξικόπημα.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις εκδόθηκε η απόφαση, τα τουρκικά κανάλια διέκοψαν την ροη των ειδήσεων και με έκτακτες ανταποκρίσεις από την Ελλάδα μετέδιδαν την είδηση δημιουργώντας κλίμα οργής κατά της Ελλάδας, ενώ «καπάκι» ήρθε και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έσταζε… χολή, φανερώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του τουρκικού καθεστώτος προς την ελληνική πλευρά.

Το θέμα είναι ότι από εδώ και περά τι μπορεί να γίνει ?


Θα έχουμε θερμό επεισόδιο, θα έχουμε ανάφλεξη καθώς οι Τούρκοι τραβούν το σχοινί και οι συγκυρίες συνεχώς συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση?

Στην περίπτωση αυτή θα μας… συντρέξουν οι Ευρωπαίοι έτεροι ή οι Αμερικανοί ?

Τι θα κάνουν οι Ρώσοι σε αυτή την περίπτωση ?


Σημαντικά ερωτήματα που όμως ξεφεύγουν από το κύριο και βασικό ερώτημα αγαπητοί μου.
loading...

Το βασικό ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα.

Μόνο αν δείξουμε αποφασιστικότητα θα μας συντρέξουν και άλλοι και να το ξέρετε είναι πολλοί που καραδοκούν να χτυπήσουν το σημερινό τουρκικό «τέρας» του Ερντογάν.

Μια παλιά ελληνική παροιμία με…εκλεπτυσμένη γλώσσα λέει πως, τον Τούρκο αν του δείξεις τα οπίσθια θα σου δείξει τα έμπροσθεν του, ενώ αν του δείξεις τα έμπροσθεν σου θα σου δείξει τα οπίσθια και μια άλλη χαρακτηριστική παροιμία λέει, πως το σκυλί που γαυγίζει μην το φοβάσαι.

Η Τουρκία είναι ένα γυάλινο κατασκεύασμα και περνά μια περίοδο εκρηκτικής αποσταθεροποίησης με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Άλλο ένα μέτωπο με εμάς, μπορεί να τινάξει στον αέρα το όλο οικοδόμημα αλλά το ζήτημα είναι τι πληγές θα μπορέσει να ανοίξει προς την δική μας πλευρά..

Πάνω από όλα όμως το ελληνικό έδαφος είναι ιερό και κάνεις δεν μπορεί να το επιβουλευτεί με αυτόν τον τρόπο.

Και ένα «ειδικό» μήνυμα με… πολύ σημασία προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου, από «κάποιο» Έλληνα της Μικράς Ασίας: :

Türkler’ e :Yunan toprak kutsal. Toprağımızda basmayı asla becermeyeceksiniz. Sayısal üstünlükten korkmuyoruz. Biz, yunan ordunun mekanizmasına inanıyoruz. Ölüme kadar haklarımızı ve toprak bütünlüğünü savunacağız. Zafer bizim olacak. Ne kadar zor olsa olsun, biz yeneceğiz. Biz daha güçlü, daha düzenliyiz.Türk ordunun incinebilir mevkileri biliyoruz. Onları vuracağız. Harp bittikten sonra zafer bizim olacak. Biz uyardık. Seninle hiç bir sorun yok. İlerliyorsan, çok sert cevap veririz. Silahlarımız çok modern, çok kuvvetli, bu yüzden yaşamayacaksın. Silahın bırak ve harptan ayrıl. Şoför olursan, aracından uzaklaş ve ilerleme. İlerliyorsan, aracı yıkacağız.

Μετάφραση :
Η ελληνική γη είναι ιερή. Δε θα καταφέρετε ποτέ να πατήσετε στο έδαφος μας. Η υπεροχή σε αριθμούς δεν μας φοβίζει. Οι Έλληνες έχουμε πίστη στα μέσα του ελληνικού στρατού. Θα υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων τα δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο ότι αν γίνει. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι. Γνωρίζουμε τα ευαίσθητα σημεία του τουρκικού στρατού και θα χτυπήσουμε εκεί με τέτοια δύναμη και ισχύ πυρός που δεν θα έχει το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να αντιδράσει. Με το τέλος αυτού του πόλεμου θα είμαστε οι νικητές.

Σε προειδοποιούμε. Δεν έχουμε τίποτε μαζί σου. Αν προχωρήσεις, θα απαντήσουμε πολύ σκληρά. Τα όπλα μας είναι υπερσύγχρονα, πάρα πολύ ισχυρά και δεν θα ζήσεις. Παράτα το όπλο σου τώρα και φύγε από τη μάχη. Αν είσαι οδηγός εγκατάλειψε το όχημα σου και μην προχωράς. Αν προχωρήσεις θα το καταστρέψουμε.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
πηγη
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive