Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Να γιατι δεν ηθελε τα καναλια ο Τσιπρας στην Κρητη

Τι έταξε ο Τσίπρας στους κατοίκους του νομού Λασιθίου


«Το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθούν στο Λασίθι», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, από τον Άγιο Νικόλαο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη.

«Καθήκον μας να ακούμε τα προβλήματα των πολιτών και να συνομιλούμε με τους φορείς», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο λογαριασμό του στο twitter, μετά τις δηλώσεις του στο Λασίθι, Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost.gr, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ώστε να ξεκινήσει το 2018.

«Χρηματοδοτούμε» είπε χαρακτηριστικά «την αποπεράτωση της μεγάλης γέφυρας του Χαμεζίου, έργο που αντικατοπτρίζει ότι ο ΒΟΑΚ δεν προχωρούσε. Για μια γέφυρα 841 μέτρων, χρειάστηκαν 10 χρόνια και 16 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος σε άλλα έργα και παρεμβάσεις σημασίας για τον νομό Λασιθίου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των αρδευτικών έργων του Οροπεδίου με 15 εκατ. ευρώ, στην αντιμετώπιση του ζητήματος που είχε προκύψει με το επίδομα θέρμανσης στην ίδια περιοχή, στην παραχώρηση κτιρίου για το ΚΕΘΕΑ της Ιεράπετρας, αλλά και στην παραμονή του γραφείου της ΔΕΗ στην ίδια πόλη.

«Αυτός ο τόπος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας «έχει ιδιαίτερες δυνατότητες και μπορεί να αναπτυχθεί αν υπάρξει σχεδιασμός. Η Κρήτη μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε χαραμάδα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θα μπορέσουμε από το 2019 και μετά να αντιμετωπίσουμε αδικίες και να επουλώσουμε πληγές δημιουργώντας ελκυστικότερες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα».



Πηγή:  
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive