Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Ο έγκριτος αρθρογράφος της εφημερίδας «Sabah», Engin Ardıc, στην τακτική του στήλη επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, για το θέμα των 18 νησιών που καλεί την Τουρκία να διεκδικήσει.

Στο άρθρο του με τίτλο: «Προκάλεσε Κεμάλ, προκάλεσε» γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Υπάρχει ένα ζήτημα νησιών που έβγαλαν στα καλά καθούμενα στην επιφάνεια». «Μερικά νησιά μας στο Αιγαίο πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων». Όχι, εκείνη η ανόητη βραχονησίδα που ονομάζεται Καρντάκ. (ορισμένοι διπλωμάτες μας, δούλεψαν την πρωθυπουργό της εποχής, την Τανσού Τσιλέρ. Έπρηξαν την καημένη τη γυναίκα και της προκάλεσαν πολλούς μπελάδες. Θέλησαν μάλιστα να την σπρώξουν σε πόλεμο).

Αργότερα, αυτό το επικαλέστηκε ο Dogu Perincek και μερικοί γέροι παλαιοκομμουνιστές.

Το ίδιο θέμα το υποστήριξε, σαν να μην υπήρχε κανένα άλλο και το ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι).

Υπήρχε όμως διαφωνία ως προς τον αριθμό των νησιών. Το ΜΗΡ έκανε εκπτώσεις και αρκέστηκε στα 15 νησιά. Ο Perincek ανέβαζε τον αριθμό τους μέχρι τα 216.

Μέχρι τώρα το θέμα είχε ξεχαστεί, αφού ο Perincek υπέγραψε συμφωνία ανακωχής με την κυβέρνηση και το ΜΗΡ άλλαξε πολιτική… Τι συνέβη ξαφνικά σαν την κίσσα στα κεραμίδια και πήραμε τον καζμά στο χέρι; Ποιος προσπαθεί να ανασύρει ζητήματα από το πηγάδι; Ποιος πέφτει τόσο χαμηλά και επιχειρεί να διαμορφώσει πολιτική στηριγμένη σε φήμες και σε σούσουρα; Φυσικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Χάσαμε 18 νησιά που είχαμε μπροστά στη μύτη μας”, είπε. Ο Κεμάλ μπέη παγίωσε τον αριθμό στα 18 νησιά.

“Θέτω στον Μπιναλί Γιλντιρίμ το ερώτημα: δεν θα πάρουμε πίσω αυτά τα νησιά; Είσαι πατριώτης ή όχι;”

Ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που μπορεί να γίνει είναι “πολιτική του όχλου”.

Δεν θα αναφέρω βαρύτερο χαρακτηρισμό που αρμόζει στην περίπτωση, γιατί δεν θέλω να βρεθώ στα δικαστήρια με τον Κεμάλ μπέη.

Επίσης, δεν αρκέστηκε σε αυτά και έχωσε και τη φράση “πωλούν την Κύπρο”. Αυτό δεν το κάνει ούτε το Dolunya Partisi (Κόμμα Πανσελήνου)

Κρίμα Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

«Μόνο τα δυτικά σύνορα μας δεν είχαν προβλήματα, τώρα προκάλεσε κι εκεί..

Δεν ήμασταν ποτέ στην ιστορία τόσο κοντά, τόσο φίλοι με τους Έλληνες, άντε χάλασε τα τώρα εσύ.

Να αρπαχτούμε με τους γείτονες για ασήμαντο ζήτημα και μετά να έρθει η σειρά της Βουλγαρίας. Θα βρείτε και για εκεί ένα πρόσχημα.

Δεν φτάνουν τόσοι μπελάδες που έχουμε στο κεφάλι μας ανοίξτε μας κι έναν άλλο.

Δεν βρήκες άλλη πληγή να ξύσεις, Κεμάλ μπέη; Εξάλλου, δεν υπάρχει μια τέτοια πληγή. Πρώτα ανοίγεις την πληγή και μετά τολμάς να την ξύνεις.

Αυτή δεν είναι προσφορά στην πατρίδα

Φτάνει πια!!!

Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος

Δεν είναι επικίνδυνος για την κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνος για την αντιπολίτευση.

Δεν αρμόζει στο μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα τόσο ανίκανος πολιτικός, ένας τόσο κακόμοιρος, μικροπρεπής πολιτικός. Ένας άνθρωπος που μπόρεσε να πει “Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά”…

Θα φέρετε επικεφαλής σας τον Μουχαρρέμ Ιντζέ ή κάποιον άλλον. Να το κάνετε μια ώρα αρχύτερα και να σωθείτε και να μην πέφτετε σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Μην φοβάστε. Τα Συνέδρια σας είναι ατελείωτα, οι καρέκλες σας πολλές, ατέλειωτοι οι χοροί της κοιλιάς, αλλά οι κοιλιές δεν λιώνουν εύκολα!»


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive