Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά το ΚΚΕ για τις «συνακροάσεις»

perissos_533_355Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ζητά το ΚΚΕ για τις εισερχόμενες κλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο που σχετίζονται με τις “συνακροάσεις” που κατήγγειλε.Το ΚΚΕ γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα την πρόθεσή του να υποβάλει το σχετικό αίτημα και σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, έχει ήδη καθοριστεί η σχετική διαδικασία.


Στην αρμόδια επιτροπή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστος Ζαμπίρας, που βρέθηκε στη Βουλή για να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για τις καταγγελίες, έφτασε στο συμπέρασμα πως… μας ακούνε!

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και εντός και εκτός της επιτροπής μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έδειξε πάντως ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στις επικοινωνίας καθώς η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται! Χαρακτηριστικά, είπε συζητώντας με δημοσιογράφους μετά την λήξη της συνεδρίασης πως «είμαστε εκτεθειμένοι, αν είναι να πεις κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς».

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης εξήγησε στην Επιτροπή τα γεγονότα λέγοντας πως «το τελευταίο διάστημα υπήρχαν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Δεχόταν μια απόρρητη κλήση και απαντούσαν ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα είτε της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Ποταμιού. Υπήρχαν επίσης συνακροάσεις άλλες φορές όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με άλλα γραφεία του ΚΚΕ στην Ελλάδα εκτός του κτηρίου του Περισσού. Εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε βλάβη στον ΟΤΕ και αφού συνεχίσθηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας να συνεχίζοται αυτές οι κλήσεις και συνακροάσεις, ενημερώσαμε τους γραμματείς των άλλων κομμάτων που εμπλέκονταν και τους ζητήσαμε να κάνουν και αυτοί εάν το θεωρούν ανάλογες κινήσεις εντοπισμού του τι συμβαίνει. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπήρχε παρέμβαση τρίτου κέντρου που οργανώνει αυτά τα πράγματα».

Ο κ. Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε και για τις κινήσεις που έκανε το ΚΚΕ μετά και την σχετική ανακοίνωση που έγινε και είπε πως «την ίδια ημέρα επικοινώνησε με το ΚΚΕ και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ». Και πρόσθεσε πως ο ΟΤΕ από τις έρευνες που έκαναν οι τεχνικοί του μας έστειλε μια απάντηση « ότι δεν είναι οι κλήσεις αυτές από τις δικές του γραμμές».

Ο κ. Παφίλης ανέφερε πως «ποιος είναι αυτός που καλούσε δεν γνωρίζουμε να εμείς τουλάχιστον να έχει δώσει κάποια απάντηση ο ΟΤΕ. Πολιτικά θεωρούμε ότι μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η ΑΔΑΕ και ο ΟΤΕ και όσιοι εμπλέκονται θα πρέπει να δώσουν μια πειστική απάντηση. Εμείς δεν ξέρουμε ποιο κέντρο είναι ούτε και να πούμε ότι συνέβαινε αυτό ή το άλλο». «Δεν ξέρω», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΔΑΕ εάν «ο ΟΤΕ σας έχει δώσει τα τηλέφωνα που κρυβόντουσαν πίσω από αυτές τις κλήσεις». Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας απάντησε πως «για να γίνει η άρση του απορρήτου θα πρέπει να υπάρξει βούλευμα ή εισαγγελική εντολή άρσης απορρήτου από τον εισαγγελέα που ερευνά και αυτός τις καταγγελίες.

Κάτι τέτοιο, είπε δεν έχουμε». Μια απάντηση που προκάλεσε την έκπληξη του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη λέγοντας πως «εμείς έχουμε δώσει τις ακριβείς ώρες που γινόντουσαν αυτές οι κλήσεις και είχα την αίσθηση ότι ο εισαγγελέας θα έχει ήδη ζητήσει την άρση του απορρήτου για να βρεθεί από πού γινόντουσαν αυτές οι απόρρητες κλήσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα της τεχνολογίας από ότι γνωρίζουμε». Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ παρουσία του αρμόδιου υπουργού, ένα αίτημα όμως που δεν μπήκε στη συζήτηση καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε πως «δεν θεωρώ ότι προς το παρόν θα πρέπει να συνδέσουμε με την υπόθεση τον διοικητή της ΕΥΠ».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, ανέφερε ότι «η Αρχή ξεκίνησε από την επόμενη κιόλας ημέρας τους ελέγχους και είναι πολύ νωρίς για να έχουμε καταλήξει σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα που θα μπορούσα να σας πως σήμερα. Είμαστε στην αρχική φάση του ελέγχου. Άρα όταν θα έχουμε στοιχεία θα μπορέσουμε να σας πούμε περισσότερα». Αναφορικά με το τι ήταν η επιστολή του ΟΤΕ που έχει αποσταλεί ήδη στο ΚΚΕ, τελικά διευκρινίστηκε ότι αφορούσε το αποτέλεσμα της έρευνας για το εάν υπήρχε ή όχι βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ και μόνο.Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive