Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσιοποίησαν τα ονόματα των αστυνομικών που πυροβόλησαν το μακελάρη του Βερολίνου!




Πολλοί Ιταλοί πολίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται, τις ώρες αυτές, μέσω διαδικτύου, κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης να αναρτήσει τις φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δυο αστυνομικών που εντόπισαν τον ‘Αμις ‘Ανρι και απάντησαν στους πυροβολισμούς του, δολοφονώντας τον.

Σειρά χρηστών του διαδικτύου απάντησε με επικριτικά μηνύματα στα tweet του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, γράφοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα των δύο αστυνομικών και όλων των συναδέλφων τους. Χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός πολίτη ο οποίος διερωτάται «αν θα δημοσιοποιηθεί και η διεύθυνση κατοικίας με το ΑΦΜ των δυο αστυνομικών».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων, μετά την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στο Σέστο Σαν Τζοβάνι. Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, στον ιστότοπό του εξέφρασε την άποψη πως «τώρα η Ιταλία πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της» και, κατά συνέπεια, ότι «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες». Παράλληλα, ο Γκρίλο τάχθηκε «υπέρ της προσωρινής παύσης της ισχύος της συνθήκης του Σέγκεν, σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση και το επίπεδο του συναγερμού».


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive