Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο Βυθό της θάλασσας βγήκε έξω από το νερό στη Νέα Ζηλανδία
Το μέγεθος της καταστροφής του θαλάσσιου βυθού στη Νέα Ζηλανδία μετά τον ισχυρό σεισμό 7,8 Ρίχτερ αποτυπώνουν βίντεο και φωτογραφίες, με τους επιστήμονες να σημειώνουν ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Στις απίστευτες φωτογραφίες φαίνεται πως ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ ανέβασε 2 μέτρα τον βυθό της θάλασσας και εξερράγη μέσα από την άμμο στον αιγιαλό. Οι αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της δραματικής καταστροφής που προκλήθηκε στις ακτές βόρεια της Kaikoura, στο νότιο νησί της χώρας.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο βυθός έχει ανέβει περίπου δύο μέτρα στον αιγιαλό και παραδέχονται ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αυτό τη στιγμή που στην περιοχή περιμένουν βροχή και ισχυρούς ανέμους στο κέντρο της πόλης, κάτι που απειλεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές.
Οι φωτογραφίες που γρήγορα έγιναν viral στο Twitter δείχνουν τον άμεσο αντίκτυπο στην άγρια ζωή αμέσως μετά τον σεισμό. Στις φωτογραφίες συλλαμβάνεται ο καταστροφικός θάνατος της θαλάσσιας ζωής, καθώς πολλοί οργανισμοί δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από το νερό.

Όπως επισήμανε ο γεωλόγος Dr Josh Mountjoy δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. "Είναι ένα πολύ σύνθετο αποτέλεσμα", εξήγησε στο Stuff. "Θα χρειαστεί καιρό μέχρι να γίνει ξανά φυσιολογικό. Οι εμπειρογνώμονες δεν ήταν οι μόνοι που σοκαρίστηκαν και εξέφρασαν τη δυσπιστία τους. Είναι εξωπραγματικό".

Περισσότεροι από 1.000 τουρίστες και κάτοικοι έχουν εκκενώσει τη μικρή παραθαλάσσια πόλη από την ημέρα που σημειώθηκε ο τρομακτικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ τη Δευτέρα.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive