Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπαμα ακυρώνει την ομιλία στην Πνυκα


Ακύρωση λόγω βροχής; Το πιθανότερο είναι να γίνει η εκδήλωση  στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος»
Ακύρωσε τελικά την ομιλία του στην Πνύκα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση λήφθηκε χθες το μεσημέρι -και έπεσε σαν κεραυνός στο Μαξίμου- για λόγους ασφαλείας, καθώς η αμερικανική πλευρά ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων φύλαξης του προέδρου κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Από τον Λευκό Οίκο πάντως, ήρθε μια ευχάριστη είδηση, καθώς έγινε γνωστό ότι ο κ. Ομπάμα θα αναφερθεί στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Η ομιλία θα δινόταν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, με στόχο να περάσει το μήνυμα σύνδεσης της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας και της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Μάλιστα το Μαξίμου σε απανωτά κείμενα και δηλώσεις κυβερνητικών πόνταρε σε αυτή τη σύνδεση.
Αυτοψία
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που και χθες έκαναν αυτοψία στην Πνύκα για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, ειδοποιήθηκαν από τους ανωτέρους τους ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Μπαράκ Ομπάμα ακυρώνεται. Αν και επισήμως γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο να επικρατήσουν κακές καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την ομιλία Ομπάμα στον χώρο της Πνύκας, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία έχει εντείνει τους φόβους των Αμερικανών.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε ως καταλληλότερη επιλογή ο Αμερικανός πρόεδρος να μην πραγματοποιήσει ομιλία σε «επικίνδυνο» χώρο. Το πιθανότερο είναι να γίνει η ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, στις 15 και 16 του μήνα (το πρόγραμμα είναι στην κυριολεξία «απόρρητο» από πλευράς ωρών κ.λπ.), και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive