Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κράτος και παρακράτος κανουν το γνωστό ετήσιο σόου του Πολυτεχνείου



Η αστυνομία έχει υποχωρήσει πολύ μακριά από το Πολυτεχνείο – Σπάνε ό, τι βρουν μπροστά τους ανενόχλητοι!



Τα σπάνε… αραχτοί στο Πολυτεχνείο – Δόγμα «αφήστε να τα κάψουν» απ΄την ΕΛΑΣ

EKTAKTO: ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ η Πατησίων – Απομάκρυναν και τους δημοσιογράφους – Ετοιμάζεται το «ΝΤΟΥ»;

Ο στόχος ήταν να αφήσουν χώρο στους αντιεξουσιαστές ώστε να μην νιώθουν πρόκληση από την παρουσία της αστυνομίας και να ηρεμήσουν. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως βγήκαν μέσα από το ίδρυμα και σπάνε τζαμαρίες καταστημάτων απέναντι από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται αυτή τη στιγμή, στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται δύο Εισαγγελείς που παρακολουθούν τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο.



Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακουργηματικές πράξεις να επέμβουν στο ιστορικό κτίριο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί, ενώ τα επεισόδια έχουν περιοριστεί αισθητά.

ΝΤΡΟΠΗ! Τα πράγματα ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ από κάθε έλεγχο! MOΛΙΣ ΜΙΑ προσαγωγή έχει κάνει μέχρι ΤΩΡΑ η ΕΛ.ΑΣ! Αυτούς που έκαιγαν την ελληνική σημαία;



Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ – Ταραξίες πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς και βάζουν φωτιές σε κάδους – Οι κουκουλοφόροι που είχαν κάνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο καταστρέφουν θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ



Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς οι νεαροί που λίγο μετά τις έξι το απόγευμα είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα με θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα που έβγαλαν έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, πλέον εκσφενδονίζουν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έχει δώσει την συγκατάθεσή του για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο Πολυτεχνείο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.



Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ζητηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις η συνδρομή εισαγγελέα. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα η Εισαγγελία της Αθήνας δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές για διάπραξη αξιόποινων πράξεων εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.



Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ουδέποτε έχει πάει άδεια του εισαγγελέα για έφοδο μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Προσθέτουν, όμως, ότι λίγη ώρα πριν τις 20:00, έλαβαν έγγραφο από τον εισαγγελέα, που ρωτούσε για το εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν.



Μόνο νωρίς το απόγευμα οι πρυτανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει με ενημερωτικό σημείωμα την Εισαγγελία ότι άτομα είχαν εισέλθει εντός του Πολυτεχνείου, αλλά χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν διαπραχθεί βανδαλισμοί.



Πλέον, μετά τη συγκατάθεση της Εισαγγελίας Αθηνών για επέμβαση εντός του Πολυτεχνείου σε περίπτωση διάπραξη κακουργημάτων, είναι στην κρίση των αστυνομικών αρχών το τι ακριβώς θα πράξουν, εφόσον διαπιστώσουν ότι διαπράττονται τέτοια φύσεως αδικήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.


«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ! «ΒΡΟΧΗ» ΑΠΟ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΠΕΤΡΕΣ, ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ. ΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! «ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ» ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ! – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΚΑΝΤΕ «ΝΤΟΥ» ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝ… (ΦΩΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ») BINTEO – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Καυστικά σχόλια και έντονη κριτική για το γεγονός ότι η αστυνομία παρατηρεί χωρίς να επεμβαίνει ουσιαστικά στα επεισόδια

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα με τους κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε καταστροφές, να σπάνε και να καίνε περιουσία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ανενόχλητοι και η ΕΛΑΣ να περιορίζεται σε εφόδους.

Οι χρήστες του twitter αναρωτιούνται που είναι η κυβέρνησης σε όλα αυτά, και πώς «άφησε» τα επεισόδια να εξελιχθούν ενώ οι κουκουλοφόροι είχαν δείξει εξ’ αρχής τις διαθέσεις τους ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.




















Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive