Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Financial Times: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας ΕΕ και ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα»




Ο πρόεδρος του Εurogroup Jeroen Dijsselbloem δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να παράσχουν στην Ελλάδα πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο ο J. Dijsselbloem ανέφερε πως οι αιτήσεις του ΔΝΤ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο στόχος για πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% από το 2018 και ύστερα πιθανόν να επιδέχεται μείωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το ΔΝΤ, αν και απαισιόδοξο για την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια, πιστεύει πως ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να καταστεί πιο «βιώσιμος».

«Είμαι θετικός σε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Dijsselbloem, ενώ ανέφερε πως μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να λάβει χώρα στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ενώ προσέθεσε πως «Θα πρέπει να μελετήσουμε πόσο επιεικές μπορεί να είναι το Eurogroup και ποιο θα μπορούσε να είναι ένα πιο ρεαλιστικό πρωτογενές πλεόνασμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το «άνοιγμα» του προέδρου του Eurogroup δείχνει και μία θέληση για συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα και το ελληνικό χρέος.



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive