Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

«ΣΦΑΓΗ» Γερμανίας-Τουρκίας!«ΣΦΑΓΗ» Τουρκίας – Γερμανίας! Πανδαιμόνιο στη συνέντευξη Τύπου των ΥΠΕΞ!!!


Επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Γερμανό συνάδελφο του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, έπειτα από μια σειρά τουρκικών καταγγελιών.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη Γερμανία για τη φιλοξενία χιλιάδων μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και την μη έκδοση υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν στην Τουρκία. Και κάπου εκεί φάνηκε η ενόχληση του Σταϊνμάιερ, ο οποίος παρότι είναι σχεδόν πάντα συγκρατημένος, φρόντισε να αντιταχθεί των κατηγοριών. Έκανε έκκληση προς την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις μαζικές συλλήψεις που ακολουθεί μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο. Ο Σταϊνμάιερ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, όπως προωθείται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα σήμαινε το τέλος των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι είναι ακατανόητες οι κατηγορίες της τουρκικής πλευράς για συνενοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

«Το ζήτημα που τέθηκε εδώ από την Τουρκία, ότι η Γερμανία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Στην Τουρκία είναι γνωστό ότι το PKK αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και στη Γερμανία διώκονται βάσει του γερμανικού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ ενοχλημένος.

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Τουρκία έχει βαρεθεί τη συγκαταβατική μεταχείριση της από την ΕΕ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ένταξης, και ζήτησε να αναγνωρισθεί η χώρα του ως ισότιμο μέλος και όχι εταίρος δεύτερης κατηγορίας.

Τέλος, ο Τσαβούσογλου έδειξε ανένδοτος επικρίνοντας τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με τους υποστηρικτές του PKK λέγοντας ότι από τα 4.500 μέλη του PKK στη Γερμανία, μόνο τρία έχουν εκδοθεί στην Τουρκία.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive