Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η μεγαλύτερη Ρωσική επιχείρηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ΞΕΚΙΝΑ!




Θέμα ωρών ή και λεπτών φαίνεται ότι είναι η έναρξη της επιχείρησης «Αυγή της Νίκης», των ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων, ακόμα και των στρατηγικών στο Χαλέπι.

Σε πλήρη συναγερμό τέθηκε η ΑΒ στρατηγικών βομβαρδιστικών Engels όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΤASS.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο οπλουργοί φορτώνουν με βλήματα cruise τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95 ενώ τεχνικοί ελέγχουν τα τελευταίες λεπτομέρειες στα αεροσκάφη προκειμένου αυτά να απογειωθούν για αποστολές βομβαρδισμού στην Συρία. Μία άλλη πληγή σημειώνει ότι ήδη έχουν απογειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων 2-4 ωρών, ανάλογα με το δρμολόγιο που θα ακολουθήσουν, θα κτυπήσουν τους ισλαμιστές με την μεγαλύτερη ισχύ που έχουν κτυπήσει μέχρι σήμερα οι Ρώσοι στην Συρία. Δηλαδή με τακτικά μαχητικά από την συριακή βάση Χμέιμιν, με στρατηγικά βομβαρδιστικά από την Ρωσία, με αεροσκάφη από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και με βλήματα cruise από τα πλοία και τα υποβρύχια που έχουν ήδη «παρκάρει έξω από τις ακτές της Συρίας.

Συνολικά, όπως φαίνεται και στον χάρτη, περί τα 14 ρωσικιά πλοία όλων των ειδών, από αεροπλανοφόρα, μέχρι αποβατικά, βρίσκονται στην Α.Μεσόγειο.






Η στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το TASS είπε: «Αυτή την ώρα το προσωπικό εδάφους προετοιμάζει τα αεροσκάφη και τα εξοπλίζει με βλήματα cruise για την πραγματοποίηση πολεμικής αποστολής» για να συμπληρώσει:

«Η ομάδα αεροπορικής προσβολής είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις με εκτοξεύσεις βλημάτων cruise».

Η ΑΒ Engels βρίσκεται 750 χλμ. περίπου νότια και ανατολικά από τη Μόσχα και περί τα 600 χλμ. από τις βόρειες ακτές της Κασπίας. Αποτελεί τη σημαντικότερη ΑΒ της ρωσικής στρατηγικής Αεροπορίας (VKS, διαθέτει διάδρομο μήκους 3500 μ. ικανό να εξυπηρετήσει μεγάλα αεροσκάφη όπως Tu-160 και Tu-95. Πιο συγκεκριμένα στη βάση βρίσκονται πάνω από 12 Tu-160, 20 Tu-95 και άγνωστος αριθμός από Tu-22M3 τα οποία μετασταθμεύουν συχνά στην συγκεκριμένη βάση.

Τα αεροσκάφη Tu-160 χρησιμοποιούν το βλήμα cruse Kh-101.

Πρόκειται για βλήμα που χρησιμοποιεί συμβατική κεφαλή, (σε αντίθεση με το Kh-102 που χρησιμοποιεί πυρηνική γόμωση). Το βλήμα έχει βάρος 2500 χλγρ. με τα 450 χλγρ. να ανήκουν στην πολεμική κεφαλή του. Η εμβέλεια που επιτυγχάνει το Kh-101. ανέρχεται σε 2000 με 3000 χλμ. (4500 χλμ. κατ΄ άλλες πηγές) ανάλογα του ύψους άφεσης το οποίο μπορεί να ποικίλει από 30 έως 70 μέτρα και 6000 μέτρα το μέγιστο.

Η ταχύτητά τους είναι υποηχητική στα 972 χ.α.ω. Το βλήμα καθοδηγείται προς το στόχο του μέσω ηλεκτροπτικού συστήματος (IR) ή καθοδήγησης μέσω TV κάμερας.

Τα Tu-95MSM χρησιμοποιούν το βλήμα Kh-55 και Kh-555 (μέλη της ίδιας οικογένειας με το «-101») και έχουν εμβέλεια που φτάνει τα 3000 χλμ. Τα αεροσκάφη πρόκειται να ακολουθήσουν το νότιο δρομολόγιο δηλαδή θα πετάξουν μέσω Κασπίας, Ιράν Ιράκ και Συρία και αφού πραγματοποιήσουν την άφεση των βλημάτων θα επιστρέψουν από την ΄δια διαδρομή, ένα σκέλος τουλάχιστον 10 ωρών συνεχούς πτήσης.

Ταυτόχρονα το TASS ανέφερε πως τόσο το ρωσικό αεροιπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» όσο και το καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» προετοιμάζονται για την πραγματοποίηση αποστολών στα προάστια του Χαλεπιού όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η ρωσική επίθεση στους ισλαμιστές αντάρτες θα επομένως από τρεις κατευθύνσεις: Από αεροσκάφη του ρωσικού Στόλου, από βλήματα cruise των στρατηγικών βομβαρδιστικών αλλά και των πλοίων και τέλος από τα αεροσκάφη που βρίσκονται στην ΑΒ της Λαττάκεια.

Είναι η πρώτη μεγάλη επίθεση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην Συρία μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και όπως όλα δείχνουν ο νέος αμερικανός πρόεδρος συμφωνεί απόλυτα με τις κινήσεις της Μόσχας για την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ κάτι που δήλωσε άλλωστε και λίαν προσφάτως. Το πιθανότερο είναι τα αεροσκάφη από την ΑΒ Engels να βρίσκονται ηδη στον αέρα με κατεύθυνση στη Συρία.



ΠΗΓΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

FACEBOOK

Blog Archive